Tuesday, August 31, 2010

Post Terbaru.Layan eBay Pulak


Assalamualaikum..

Rasanya belum terlambat untuk aku/saya/amir utk mngucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Almubarak,Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan dan Selamat Hari Raya(in advanced) kpd semua tak kira la follower atau visitor Blog Buang Masa ni.

Kepada follower, mntk maaf la sgt2 sbb lma xupdate blog..rsa2nya dkt 5 bln dah kot..lama tu 5 bln..Rasanya mungkin ada di antara follower ataupun visitor yang dah pun tau aku/saya/amir/masih lagi belajar..Alhamdulillah bulan 6 lps sy dah pun drad diploma dan sekarang rezeki masih lagi di Perlis dan saya sambung pengajian ke peringkat lebih tinggi Bachelor Degree.

Ok bkn tu nk saya ceritakan.Apa yang saya nak ceritakan kepada xsampai 20 org follower blog yang setia dan ntah berapa ramai visitor blog ni yang saya sekarang tengah berusaha memajukan perniagaan internet saya.Cuma kalai ini saya lakukan nya di eBay bukan lagi melalui Adsense atau CPA.tak perlu la sya bgtau apa itu eBay sebab cara terbaik adalah anda search sendiri apa itu ebay atau pergi je trus ke www.ebay.com.

Berniaga di ebay sgt2 mencabar kerana anda perlu membahagi masa anda dengan sebaik2nya.lebih2 lagi jika anda masih lagi pegang status sebagai PELAJAR.Mungkin terlintas di fikiran anda banyak ke amir dapat dari ebay..Apa y bleh saya katakan adalah "SYUKUR ALAHAMDULILLAH"..saya lom lg mngadu atau mengeluh sy xda duit dan segala yuran universiti dan buku2 sy bayar mggunakan duit dr ebay..

Di sini saya akui yang sy bukan la berada di tahap SIFU atau Otai ebay sebab sy berkecinpung dalam dunia ebay xsmpai pun setahun.banyak lagi yang sy kna blaja.

Seperti Google Adsense/AFD segala pengalaman2 pahit dan manis sepanjang berebay ni akan saya kongsikan.InsyaAllah..

Terima kasih kpd saudara Afendie(sy xtau pe dia pnya blog tp ada kt FB n Post commnt)sbb tegur knp sy x update blog.Berkenaan AFD sya percaya ramai di antara anda tahu pe nsb sy dgn AFD dan insyaAllah klu ad kesempatan lain pengalaman2 AFD sy juga akan di kongsikn bersama2 dgn pengalaman berebay..Harap anda setia bersama Blog Buang Masa.

Sekian, Terima Kasih.