Friday, March 26, 2010

Misi Balas Dendam pada ADSENSE

Salam,
Terasa lama pulak aku tak update blog paling membuang masa kat dunia BLOGGER nih..iye ke lama..??Adala dalam sebulan...

Tertarik tak dengan tajuk post kali nih..??Pada yang penah merasa kena BANNED dgn Adsense mesti paham kenapa aku post camni..sebenarnya aku masih dalam tempoh berkabung selepas 3 acc kesayangan aku kena banned oleh kuasa besar dunia internet marketing, si Google Adsense..3 acc yang banyak berjasa pada aku hilang bersama-sama USD600++ aka RM2k++..huhu..sedih2...tapi nak wat camner..Adsense nih bukan kira apa pun..Guna whitehat ke blackhat ke..kalau dia nak banned dia akn banned jugak...

Tapi Alhamdulillah dalam tempoh berkabung tu aku sempat wat acc spare dgn menggunakan teknik2 yang aku bagitau pada post2 sebelum ni..dan Alhamdulillah dah pun menunjukkan hasil...y penting lagi cepat earning nyer daripada NUFFNANG...hahaha..

Aku cayer bnda ni jadi atas silap aku sendiri..sedangkan aku tau langkah2 berjaga2 yang patut aku buat untuk run iklan2 adsense aku...tapi akibat MALAS dan terasa tamak(buat tak beragak)..hasilnya tak dapat la aku nak ejoi puas2 hujung bulan nih..hahahha...niat tak baik..padan la muka...

Ok..aku taknak la buat citer2 sedih kat sni..BUANG MASA....Apa yang aku nk bagitau kt sni langkah2 berjaga2 atas pengalaman yang aku dapat sendiri la...apa yang jelas aku silap terlampau active dgn Adsense for Domain(AFD) tanpa menghiraukan Adsense for Contains(AFC)...ok...teruskan la membaca k...


1. Sesapa yang menggunakan TREK(istilah blackhat teknik) utk run adsense korang..jgn la terlampau tamak run lebih2...guna dlm 30-40 ip pun dah ok..

2. Jangan terlampau percaya dengan targeted traffic(ni kalau guna teknik LOGI plak)..sume blogger nak kan targeted traffic kan..lg2 kli datangnya dari UK, US n Canada..tapi yang jadi masalah bila traffic dari negara tu la yang mungkin akan datangkn masalah pada acc korang..maksud aku senang KANTOI...

3.Jangan run 1 domain je...senang citer JANGAN PROMOTE 1 Domain je..wat la banyak2 domain..guna la HPK yang sedap2 di dengar n y penting mhl2..tapi jangan la guna 1 domain je..xnampak natural..skali run wat la 5 6 domain sekaligus...

3.Gunakan FILTER ip dan BROWSER Filter y sesuai...pada sesiapa yang active ber AFD..jadikan Google CHROME sebagai mimpi ngeri korang..sebab Google Chrome akan tunjukkan sume referer2 korang..so hati2 la...aku tak dapat nak tunjukkan macam mane ip filter n browser filter nih..harap korang leh cari sendiri la...benda ni berkait dgn script...sesiapa yg penah blaja SQL, Javascript or sepatutnya ada kelebihan dengan ilmu ip filter n ip browser nih

Cukup la tu dulu untuk hari nih..pastikan anda terus memBUANG MASA anda bersama blog ni utk mengetahui ape tips2 y akan di update dari masa ke semasa..

AWAS GOOGLE Adsense...AMIR akan kembali...!!!!!

10 comments:

  1. awk leh kata rugi..tp sy dh xle kira dah bape kali tersandar kt penjuru katil nih...hahaah

    ReplyDelete
  2. Semoga bro akan kembali sukses....

    ReplyDelete
  3. cloakedlink.com dah x leh guna ker amir?

    ReplyDelete
  4. sori lma x update blog..
    utk cloakedlink tu msh leh gna..
    tp ada risiko bocor...
    klu leh wat sndiri..kalau tau la..
    erm..nnt2 sy akn cba postkn mcm mne nk wat cloakedlink sndiri..

    ReplyDelete
  5. amir cam ner nak wat cloakedlink? tinyUrl jer boleh tak?

    ReplyDelete
  6. selain dari clockedlink, kat mana lagi yang di rekemenkan untuk cloak

    ReplyDelete
  7. 1. Sesapa yang menggunakan TREK(istilah blackhat teknik) utk run adsense korang..jgn la terlampau tamak run lebih2...guna dlm 30-40 ip pun dah ok..

    boleh bro kongsikan teknik TREK nie!?... mcm best je... kalau link mcm ni kire clock ke?... http://afendie.com/enter

    ReplyDelete
  8. susah jgk nk promote dedlink ni... google dh lebih sensitif...
    kedahfc.com

    ReplyDelete