Tuesday, February 2, 2010

Tips AFD : Pilih Keywords Yang Popular

Salam,

Post aku sebelum ni aku ada bagitau earning Adsense aku banyak nya datang dari feature Adsense for Domains(AFD).Aku jugak ada tinggalkan beberapa tip untuk melakukan promosi domain anda.

Ala kene guna domain ke..???!!!Mana aku ada duit nk beli domain??!!... Ni la soalan dari 2 3 org member2 yang nk mencuba AFD ni.DEYYYY!!!!!!pe guna domains free..Nak pening2 pikir beli domains wat pe.Aku ada bagitau kat mana leh dapatkan domain2 free ni pada post y lepas2..So rajin2 la selak post2 sebelum ni..Siap bagitau cara camner nak setup.Yang penting korang kena ada akaun Google Adsense.Kalau takda..hurmmm....x dapek den nak nolong..!!!

Ok bukan benda tu aku nak jelaskan. Post kali ini aku nak citekan serba sedikit cara2 pemilihan keyword yang akan di gunakan untuk setup nama domains anda.

1) Pilih niche yang popular.
-Macam mana nak tau?cuba korang gunakan Google trends untuk langkah 1 ni.Tak dapt nk di jelaskan la mcm mne nak tau niche tu popular ke x..aku pun men boooo!!! je...huhu.Ikutla kreativiti korang.

2) Cari niche yang kurang competitors tapi ramai advertisors.
-Untuk yang ni aku gunakan Google.uk itu pun lepas di tegur oleh sorang sifu AFD ni.Huhuh..Kalau x aku pun men booo je..FYI keyword paling mahal penah aku jumpa adalah Mesothelomia..Tapi keyword tu sangat2 kurang advertisors.Walaupun korang gnakan keyword tu utk nama domain korang, jangan terkejut kalau earning yang korang dapat ciput je..

3)Tumpukan pada loan@insurances.
-keyword yang datang dari dua niche ni mmg sangat2 popular.Dan CPCnya juga susah nak turun.Tepuk dada tnya iman.Jika anda guna keywords ni anda akan terbabit dengan iklan2 y dtgnya dr syarikat2 yang mengamalkan riba'.Pandai2la.

4)Double Check guna KeywordExtenal.
-Peratikan monthly seacrh, advertisors and competitors.Kalau leh pilih keywords yang HPK atas 30usd je.Sebab pada aku keywords ni nampak logik sket.Ikutla kreativiti anda.

Huhuu...bnda yang aku post ni tips ke..??ntahla..korang rasa bnda yang aku post ni berguna ke untuk korang?kalau berguna pe kata korang tinggalkn sket comments kat bwh ni.Xpun kot2la masa korang view ni kuar lak iklan Nuffnang.

4 comments:

  1. semuanya berguna ok..keep writing cos im learning! ^^

    ReplyDelete
  2. bagus gak info ni... nak cuba la lps ni

    ReplyDelete
  3. bro..bgs gak ko pnya info ni..aku pun wat afd gak..leh usha blog aku k..ade ss bulan lepas..http://fiziblogger[dot]blogspot[dot]com

    ReplyDelete
  4. mak aku kata sape y tgglkn comment dia handsome..huhuhu..
    insyaAllah aku akan citekn lg psl afd ni..

    ReplyDelete