Saturday, February 6, 2010

Idea Adsense for Domains(Afd)

Salam..
Adala dalam 3 hari aku tak post apa2 kat blog BuangMasa kesayangan aku ni.Macam mane dengan Afd korang?

Alhamdulillah kalau masing2 dah nampak income masuk ke dalam account Adsense korang.Pada yang belum merasa hasil,teruskan lagi usaha anda.Gandakan lagi.Mungkin ada yang tak kena dengan keywords korang tuh.Wat lagi kajian2..Spin sket keywords korang tuh...wat kajian lebih skit..Takpa..Setiap usaha pastinya ada hasil.

Ok post kali ni aku just nak bagi tips semasa nak mendapatkan nama domain korang..Tak kira la korang gunakan servis domain free dari www.co.cc atau pun domain berbayar Godaddy.com..Pada yang nak guna domain berbayar aku galakkan sangat korang guna servis Godaddy..Kat situ ada domain semurah RM3 setahun..memang murah..Ok teruskan membaca..

Dah buka KeywordsExternal?
Dah jumpa mana2 keywords yang harganya atas 30usd??Xpayah pilih mahal2 sangat...
Dah check kat Google.uk utk tgk bape ramai Advertisor??Ingat..!!!Pilih yang paling banyak...

Ok kalau sume soalan tu korang jawab ya..apa tunggu lagi..Setup la Domain korang..Tips ni aku sama je samada korang guna www.co.cc atau pun GoDaddy...

Cuba guna keywords2 sebagai nama domain..Rasanya suma dah tau yang iklan AFD ni kuar berdasarkan nama Domain kita..Tau kan pasal tu..??
Dan yang paling best income kita di kira berdasarkan IMPRESSION..Wahh!!Iyeke??
Memang Betul..Income kita dikira berdasarkan IMPRESSION..sebab tu la aku galakkan korang guna Keywords yang banyak Advertisors.Seeloknya check di Google.uk

Ok..Semasa korang nk setup domain tu kadang2 nama domain tu dah ada tuan punya kan..??
cth camni :

conferencecalling--companies.co.cc


korang mungkin nak menggunakan keywords conference call sbg domain korang..Malangnya domain tu dah ada owner..So, jadi la se kreatif yang boleh untuk spin keywords korang..jangan spin lelebih..kang iklan mengarut2 lak kuar kat domain tu nnt..Iklan akan keluar ikut keywords di domain..

ckup la korang tambahkn simbol (-)..cuba peratikan domain aku tu..perasan x mcm mne aku spin..yang pasti keyword tu x berubah..atau korang leh tambahkan (the,best,top)di domain anda..Jangan spin lelebih..

Jangan sesekali promote domain anda menggunakan livelink..
Nak lagi jelas apa itu live link??Tengok contoh ni:

Livelink >>>Insurance

Deadlink >>>conferencecalling--companies.co.cc

Untuk AFD anda dilarang sama sekali mempromosikan secara livelink..Kena wat deadlink.
Memang agak susah la nk promosi cara deadlink..huhu..tapi post sebelum ni aku ada bagitau macam mane caranya nak promosi dengan Livelink..so kena la selongkar blog aku ni eh..huhuhu

Harap korang sume dapat tangkap apa yang aku jelaskan ni..Sekadar membantu sambil cuba meningkatkan EARNING NUFFNANG aku ni..hehehehhe...selamat berAdsense!!!!!

2 comments:

  1. klu domain
    bagi duit kat org
    lepas tu soh orang set up kan
    huhu

    ReplyDelete
  2. boleh mmg la bleh bro..
    tp nk setup bkn la ssh mna pun..
    tutorial dh d jelaskn kt post y lps..
    wat sndri leh..

    ReplyDelete