Sunday, February 21, 2010

HPK dah di guna.Macam mana nak dapatkan domain?



Salam,

Post ini di tujukan khas kepada newbies yang baru berjinak2 dengan adsense for domain nih.

Pernah ke situasi tersebut jadi kat korang?Pening macam mana nak dapatkan domain tu.?
Jangan pening pening..Rilek..masa apply korang tak baca bismillah kot..huhuu..
Ok sekadar bagi basic tips untuk dapatkan domain dari www.co.cc menggunakan HPK yang korang pilih.Papehal pun tips paling utama aku nak korang tau ialah GUNAKAN HPK YANG STABIL.Macam mana nak tau dia stabil ke tak.?Pelagi gunakan la servis KeywordExternal

Ok..cari HPK average cost 30usd.Tak payah la nak guna keyword rege ngarut2 tinggi tu..
Sebab apa ak kata mcm tu..?
Sebab keyword2 tu lom tentu ada HIGH ADVERTISOR COMPETITION.
So di pendekkan cite maybe keyword2 yang mahal ni tak stabil.Terpulang la kalau korang nak guna jugak.

Ok dah dapt HPK yang korang minat.Pada yang muslim, elakkan la guna keywords Loans atau Insurances k..harap korang paham knp..antara keywords yang ok conference calling companies.

Pi ke www.co.cc

Check keyword anda samaada ia available atau tak..Kalau tak available atau korang kena bayar untuk domain tu ubah skit keywords tuh..

haa kat sini yang penting.JANGAN tambah apa2 perkataan kat depan atau belakang keywords korang.Gunakan simbol (----).Jika anda ubah atau tambah perkataan kat keywords anda, harga cpc akan turun serta merta.Aku dah buat.Sebabb tu aku brani kata jangan.

Contoh : conferencecalling--companies.co.cc

Domain tu x available kt Co.cc.sbb aku dah guna pun..hahahahha...Tapi katakan la korang masih nak jugak keywords tu..takpe..wat macam ni

cth : conference-calling--companies.co.cc

atau

conference--calling--companies.co.cc

atau

conference-calling-companies.co.cc

wat la macam mana sampai la domain tu available utk korang..a.k.a cost $0

tadaaa..!!!!domain yang korang nak dah pun menjadi milik korang..Ok..Selamat mencuba dan Selamat Beradsense.

P/s: Makin cantik lak iklan nuffnang aku ni..

5 comments:

  1. wah...tak faham AFD nie...harap dpt blajar dari sedara

    ReplyDelete
  2. afd ni 1 feature bru dr Google adsense..
    iklan adsense ak kuar di domain kta..tnpa perlu kita bersusah payah nk wat artikel..iklan kuar ikut nma domain kita..pomote pun xsesusah afc..
    sy ada cite psl afd kt post2 terdahulu..insyaAllah sy akan bantu pape y patut..

    amir<--owner blog

    ReplyDelete
  3. thx amir, info yg berguna untuk org bru mcm saya nie... kalau link mcm nie kire dah clock ke amir?..

    http://dld.bz/rich

    ReplyDelete
  4. Tahniah Bro :) Aku tunggu nak Payoout jugak.

    ReplyDelete
  5. awakk saya tak paham pasal average cost 30usd nih tak paham..boleh sahring step by step tak..???cari tak jumpe2...yang ini< Find keywords
    Based on one or both of the following:
    Word or phrase (one per line)> die nak ape ke bende?? sye xpham....plez help me..maaf lah sy budak baru bljar...

    ReplyDelete