Wednesday, February 17, 2010

ADSENSE BLACKHAT.APA TU????

Salam,

Penah dengar tak atau penah ke terbaca pasal Adsense blackhat nih.Tak pa la.Kalau dah ada yang pernah terbaca atau dah pun tau apa itu adsense blackhat leh la tinggalkan post ni dan p ke post yang lain.:p
Pada yang nak tau harap teruskan la membaca.Sekadar memberi sedikit info yang tak seberapa ni.

Menurut pakar2 adsense dan dari pengetahuan aku sendiri:

1)Adsense Whitehat
Ini adalah cara adsense paling skema, sebijik-sebijik mengikut peraturan yang disediakan oleh adsense term google. Cara yang paling selamat digunakan kerana tiada risiko di banned oleh google. Kelemahannya anda perlu menghabiskan masa berjam2 dan mungkin 18 jam sehari untuk mendapatkan income yang gempak.huhu..Sadis kan..tapi ada sesetengah adsense player di luar saya memang gemarkan cara whitehat ni..Maybe diorng memang suka dok depan PC kot.

2)Adsense Blackhat

Yang ni pulak cara mendapatkan pendapatan adsense dengan penuh kontroversi yang memungkinkan akaun adsense anda dibanned oleh google. Cara underground(Lakonan untuk memperdayakan adsense seolah2 mereka tidak tahu langsung) Dengan menggunakan pelbagai helah. Contohnya Mewujudkan blog spam dengan harga keyword yang tinggi tapi langsung tak ada isi blog cuma link google semata-mata.macam2 lagi la..Ringkaskan cite Adsense Blackhat ni memang tak ikut langsung TOS Google la.

Haa..Post yang sebelum ni aku ada cite kan sedikt pasal Cloakedlink kan..??sape yang baca dia tau la.Ok cloakedlink ni juga merupakan salah satu cara blackhat.Tapi tengok tujuan guna jugak la.Kadang2 ia jatuh ke stastus Greyhat.

Sekian dulu la post pendek kali ini.Harap ada yang sudi membaca post2 lain yang berkaitan.


0 comments:

Post a Comment