Sunday, February 21, 2010

HPK dah di guna.Macam mana nak dapatkan domain?



Salam,

Post ini di tujukan khas kepada newbies yang baru berjinak2 dengan adsense for domain nih.

Pernah ke situasi tersebut jadi kat korang?Pening macam mana nak dapatkan domain tu.?
Jangan pening pening..Rilek..masa apply korang tak baca bismillah kot..huhuu..
Ok sekadar bagi basic tips untuk dapatkan domain dari www.co.cc menggunakan HPK yang korang pilih.Papehal pun tips paling utama aku nak korang tau ialah GUNAKAN HPK YANG STABIL.Macam mana nak tau dia stabil ke tak.?Pelagi gunakan la servis KeywordExternal

Ok..cari HPK average cost 30usd.Tak payah la nak guna keyword rege ngarut2 tinggi tu..
Sebab apa ak kata mcm tu..?
Sebab keyword2 tu lom tentu ada HIGH ADVERTISOR COMPETITION.
So di pendekkan cite maybe keyword2 yang mahal ni tak stabil.Terpulang la kalau korang nak guna jugak.

Ok dah dapt HPK yang korang minat.Pada yang muslim, elakkan la guna keywords Loans atau Insurances k..harap korang paham knp..antara keywords yang ok conference calling companies.

Pi ke www.co.cc

Check keyword anda samaada ia available atau tak..Kalau tak available atau korang kena bayar untuk domain tu ubah skit keywords tuh..

haa kat sini yang penting.JANGAN tambah apa2 perkataan kat depan atau belakang keywords korang.Gunakan simbol (----).Jika anda ubah atau tambah perkataan kat keywords anda, harga cpc akan turun serta merta.Aku dah buat.Sebabb tu aku brani kata jangan.

Contoh : conferencecalling--companies.co.cc

Domain tu x available kt Co.cc.sbb aku dah guna pun..hahahahha...Tapi katakan la korang masih nak jugak keywords tu..takpe..wat macam ni

cth : conference-calling--companies.co.cc

atau

conference--calling--companies.co.cc

atau

conference-calling-companies.co.cc

wat la macam mana sampai la domain tu available utk korang..a.k.a cost $0

tadaaa..!!!!domain yang korang nak dah pun menjadi milik korang..Ok..Selamat mencuba dan Selamat Beradsense.

P/s: Makin cantik lak iklan nuffnang aku ni..

Friday, February 19, 2010

Cara Lain Apply Account Google Adsense

Salam,

Hai sume..kembali kita dalam blog mari membuang masa...hahah..untuk post kali ini saya akan cuba membantu anda yang dalam kekusutan dan kekalutan di sebabkan masalah gangguan pemikiran akibat merasakan terlalu susah untuk apply account adsense.Tips ini akan di berikan secara percuma dan bukan dengan klik iklan Nuffnang saya.(Pesal iklan jarang kuar nih..hampagas tol r..).

Apa?Percuma?

Ye la percuma..habis tu korang nak bayar?bak meh r seposen.Hahahah...

Macam mana nak apply?

Sebenarnya memang agak leceh pun untuk account GA ni...Tapi masalah ini timbul bila korang guna servis Blogger.com..So di pendekkan cerita jangan la apply adsense guna servis Blogger.com lagi.
Boleh..Anda boleh lagi guna Blogger.com.Tapi jangan la rasa sedih bila janggut anda tumbuh semakin panjang di sebabkan tunggu account adsense anda approved.

Sebab apa jadi macam tu..?
Mungkin di sebabkan pengguna blogger tersangat la ramai..so apply adsense gna blogger maybe amik masa yang agak lama...Sekadar tafsiran aku la.

So macam mana nak apply Amir..??

Nak jawab la nih..hish...

Apply la guna servis Docstoc.com dan indyarocks.com.


Follow je apa yang dia mintak..kalau guna docstoc diorng mintak korang upload ebook..
mcm mne nk upload ebook klu korang xda ebook..??Jangan pening2..download je r ebook kat situ..pastu tukar sikit tajuk msa nk upload blk..best x..??

Guna indyarock paling best dan paling cepat..Tak sampai sehari dah approved acc adsense ak..Di indyarock korang kne upload 10 pict,2 artikel n pe lg ntah y diorng nk..ikut je..pastu otomatik butang apply adsense akan kuar..xsusah mana pun..sgt2 simple..

Dan yang paling penting buat la 1 email fresh bg stp acc y korang nk apply...

Agak2 korang la..bape bnyk eh acc adsense ak..??

Harap post ini membntu..dah2 buat r skrg..tggu pe lg..??

Wednesday, February 17, 2010

Jom Join Catcheye

Salam..

Haaa..tau x Catcheye tu apa?
Catcheye.com.my adalah 1 medium pengiklanan internet terbaru yang di tubuhkan pada 24 October 2009 yang lalu.Konsep pengiklanan Catcheye ni pula agak berbeza dengan Nuffnang mahupun Adverlets.


Kalau anda nak join pun senang dan ianya 100% percuma. Apa yang anda perlu lakukan, masuk ke website Catcheye ni dan click bahagian register. Kemudian isikan butiran yang ada. Anda dikehendaki menjawab 3 soalan.Tak susah mana pun saya pun leh bagitau jawapannya.


Makin ramai anda refer, makin banyak point yang anda akan perolehi dan point tersebut boleh direedem ke dalam bentuk cash.Kita kumpul point banyak.



Hah..pe tunggu laki.mari adik mari akak kita join Catcheye.com.my

ADSENSE BLACKHAT.APA TU????

Salam,

Penah dengar tak atau penah ke terbaca pasal Adsense blackhat nih.Tak pa la.Kalau dah ada yang pernah terbaca atau dah pun tau apa itu adsense blackhat leh la tinggalkan post ni dan p ke post yang lain.:p
Pada yang nak tau harap teruskan la membaca.Sekadar memberi sedikit info yang tak seberapa ni.

Menurut pakar2 adsense dan dari pengetahuan aku sendiri:

1)Adsense Whitehat
Ini adalah cara adsense paling skema, sebijik-sebijik mengikut peraturan yang disediakan oleh adsense term google. Cara yang paling selamat digunakan kerana tiada risiko di banned oleh google. Kelemahannya anda perlu menghabiskan masa berjam2 dan mungkin 18 jam sehari untuk mendapatkan income yang gempak.huhu..Sadis kan..tapi ada sesetengah adsense player di luar saya memang gemarkan cara whitehat ni..Maybe diorng memang suka dok depan PC kot.

2)Adsense Blackhat

Yang ni pulak cara mendapatkan pendapatan adsense dengan penuh kontroversi yang memungkinkan akaun adsense anda dibanned oleh google. Cara underground(Lakonan untuk memperdayakan adsense seolah2 mereka tidak tahu langsung) Dengan menggunakan pelbagai helah. Contohnya Mewujudkan blog spam dengan harga keyword yang tinggi tapi langsung tak ada isi blog cuma link google semata-mata.macam2 lagi la..Ringkaskan cite Adsense Blackhat ni memang tak ikut langsung TOS Google la.

Haa..Post yang sebelum ni aku ada cite kan sedikt pasal Cloakedlink kan..??sape yang baca dia tau la.Ok cloakedlink ni juga merupakan salah satu cara blackhat.Tapi tengok tujuan guna jugak la.Kadang2 ia jatuh ke stastus Greyhat.

Sekian dulu la post pendek kali ini.Harap ada yang sudi membaca post2 lain yang berkaitan.


Sunday, February 7, 2010

Software Fast Blog Finder sesuai untuk promote AFD

Salam,
Panjang semacam je tajuk kali ni..ah..lantak r..
Ok kali ni aku nk bagitau 1 lagi cara yang aku gunakan utk promote link AFD korang..
Pernah dengar x Software Fast Blog Finder dari Glock Blog Finder..??Pernah x??Pada yang dah biasa blogging software ni mmg mnjadi 1 tool wajid bagi diorang..Dan yang pasti ia juga boleh digunakan untuk promote link AFD korang..Ok apa tunggu lagi..Teruskan membaca..

Dapatkan software Fast Blog Finder tu..Bukan susah mana pun..Google je r..uhhuhuh
Dah download..??
Dah install??
Kalau semuanya dah leh r proceed ke step seterusnya..
mudah saja..letak r keywords phrase kat sofware tu..nanti dia akan carikan blog2 yang berkaitan dengan keyword korang..

Cari blog yang mempunyai PageRank 2..Postkan comment2 yang bernas kat blog tu..
kat hujung comment tu tinggalkn la AFD kurang..terpulang sama ada nak letakkan deadlink atau livelink..kalau nak tinggalkan livelink pastikan korang Cloaked dulu link tu..pastu TinyUrl kan dia..aku dah bagitau dalam post sebelum ni..cari la..

Sebenarnya cara ni aku baru je jmpa..hahaha..ketinggalan gak aku ni..dan yang best semalam income mencanak-canak naik..hahahah...

Ok sume selamat berADSENSE...

p/s:sesiapa yang nak tinggalkan comment tu xyah la gna ayat skema2 je..Koboi sudah...

Saturday, February 6, 2010

Idea Adsense for Domains(Afd)

Salam..
Adala dalam 3 hari aku tak post apa2 kat blog BuangMasa kesayangan aku ni.Macam mane dengan Afd korang?

Alhamdulillah kalau masing2 dah nampak income masuk ke dalam account Adsense korang.Pada yang belum merasa hasil,teruskan lagi usaha anda.Gandakan lagi.Mungkin ada yang tak kena dengan keywords korang tuh.Wat lagi kajian2..Spin sket keywords korang tuh...wat kajian lebih skit..Takpa..Setiap usaha pastinya ada hasil.

Ok post kali ni aku just nak bagi tips semasa nak mendapatkan nama domain korang..Tak kira la korang gunakan servis domain free dari www.co.cc atau pun domain berbayar Godaddy.com..Pada yang nak guna domain berbayar aku galakkan sangat korang guna servis Godaddy..Kat situ ada domain semurah RM3 setahun..memang murah..Ok teruskan membaca..

Dah buka KeywordsExternal?
Dah jumpa mana2 keywords yang harganya atas 30usd??Xpayah pilih mahal2 sangat...
Dah check kat Google.uk utk tgk bape ramai Advertisor??Ingat..!!!Pilih yang paling banyak...

Ok kalau sume soalan tu korang jawab ya..apa tunggu lagi..Setup la Domain korang..Tips ni aku sama je samada korang guna www.co.cc atau pun GoDaddy...

Cuba guna keywords2 sebagai nama domain..Rasanya suma dah tau yang iklan AFD ni kuar berdasarkan nama Domain kita..Tau kan pasal tu..??
Dan yang paling best income kita di kira berdasarkan IMPRESSION..Wahh!!Iyeke??
Memang Betul..Income kita dikira berdasarkan IMPRESSION..sebab tu la aku galakkan korang guna Keywords yang banyak Advertisors.Seeloknya check di Google.uk

Ok..Semasa korang nk setup domain tu kadang2 nama domain tu dah ada tuan punya kan..??
cth camni :

conferencecalling--companies.co.cc


korang mungkin nak menggunakan keywords conference call sbg domain korang..Malangnya domain tu dah ada owner..So, jadi la se kreatif yang boleh untuk spin keywords korang..jangan spin lelebih..kang iklan mengarut2 lak kuar kat domain tu nnt..Iklan akan keluar ikut keywords di domain..

ckup la korang tambahkn simbol (-)..cuba peratikan domain aku tu..perasan x mcm mne aku spin..yang pasti keyword tu x berubah..atau korang leh tambahkan (the,best,top)di domain anda..Jangan spin lelebih..

Jangan sesekali promote domain anda menggunakan livelink..
Nak lagi jelas apa itu live link??Tengok contoh ni:

Livelink >>>Insurance

Deadlink >>>conferencecalling--companies.co.cc

Untuk AFD anda dilarang sama sekali mempromosikan secara livelink..Kena wat deadlink.
Memang agak susah la nk promosi cara deadlink..huhu..tapi post sebelum ni aku ada bagitau macam mane caranya nak promosi dengan Livelink..so kena la selongkar blog aku ni eh..huhuhu

Harap korang sume dapat tangkap apa yang aku jelaskan ni..Sekadar membantu sambil cuba meningkatkan EARNING NUFFNANG aku ni..hehehehhe...selamat berAdsense!!!!!

Wednesday, February 3, 2010

Tips: Apply Adsense Account -Cara aku


Salam,
Tujuan aku post benda ni sebab aku agak terkejut sebenarnya lps dgr beberapa cite blogger2 yang cuba apply account adsense tapi tak approved.Hurm...Syarat untuk apply memang sangat2 ketat...

Tips: Apply Adsense Account -Cara aku
Ok..mungkin cara ni agak common tapi aku harap post ni tetap membantu.Gunakan Blogger atau Docstoc.com.Tahukah anda terdapat pemain2 adsense yang mmpunyai lebih dari 1 acc.uhuhuuh..Ok aku cuba kongsikan..

Apply Guna Blogger.
1)Create 1 e-mail google yabg fresh.
Jangan sesekali kaitkan email baru ni dengan email2 lama korang.Wat 1 lagi acc blogger yang baru.

2)Gunakan Niche yang tengah HOT di US,UK or Canada.
Haaa...cara ni mcm biasa r..Gunakan Google trends dengan sebaik-baiknya.Kreativiti anda sangat penting.Jangan sesekali wat blog yang berkaitan dengan copyright issues.Cth:Lagu,Filem bla2....Cuba guna niche Health@Weight Loss.


3)Buat dalam 10-15 artikel berdasarkan niche anda.
Cari di SINI .
Tapikan untuk artikel ni apa yang aku prasan kalau korang wat sendiri artikel tu dan sememangnya nmpk unique,bkn stakat sng approved,SEO pun senang..Hurmmm...
Translate artikel yang korang dapat di Google Translate.Spin macam ni: English-Spain-German-France-Spain-English-German-English....Pastikan lps spin tu korang baca dulu artikel tu...Agak2 ada yg xkne korang edit sendiri r..

4)Apply Adsense selepas seminggu
Bukan pe sekurang2nya nampak la korang nya blog ni xspam..Elakkan blog anda di anggap spam.Artikel tu jangan post serentak 15 artikel sehari..Wat sehari 3 pun dh ok kot...Cuba apply adsense pada hari Isnin..Xdpt nk jelaskan kenapa tp dari forum2 luar yang aku join diorng galakkan apply pada hari Isnin..

Ok tu untuk apply guna Blogger.Ni lagi satu tips..Apply guna docstoc.com.

1)Daftar di Docstoc.com dengan email fresh

2)Upload dalam 10 ebook di Docstoc.com
Haaa....yang ni korang kena hati2..aku tau korang bukanla sumenye penulis ebook kan..xpa2...senang je..search kat tenet Free Ebook Download..mcm2 web yang bg ebook free..tp ht2..sape2 y xnak terperangkap dgn PPL atau affiliate korang kne check betul2 syarat2 download tu..nak lagi senang??donload je r ebook dari docstoc.com tu..Ramai orang wat camtu..cuma kalaula ebook writer tu nampak ebook2 berbayar diorng jd bahan download secara percuma..silap haribulan korang lak kena balik..so kena hati2...Kalau tak silap aku ada 1 web yang memang bagi ebook2 free ni..tanpa ada PPL atau affiliate..cari je r kat tenet..

3)Apply Adsense selepas umur acc Docstoc anda seminggu.
Sebab yang sama dengan cara apply guna adsense..

Ok..then tunggu la dalam 2-3hari..InsyaAllah anda akan tersenyum..Kalau masih tak dapat kena la usaha lagi..Jangan mengalah...

Hurmm...kenapa la aku tengok Iklan Nuffnang aku cantik2..hehehehhehe...Ok...Semoga berjaya..Doakan aku mimpi nyanyi lagu hindustan dengan Liyana Jasmay k...

Tuesday, February 2, 2010

Promote AFD di Twitter

Sebelum tido aku nak berjasa skit dengan korang pelawat2 BuangMasa.Aku nak bagitau tip promote AFD anda di Twitter.

Dah ada acc Twitter ke belum?Kena ada la kalau nak guna cara ni.Almaklumla cara free..So, kena la usaha skit.

Sebelum tu, pastikan anda telah pun DMR kn url AFD anda.Guna je servis free ni.Cloakedlink.com...Dah cloaked??Ok gunakan pulak servis tinyurl.com.

Dah buat kedua2 benda tu..??Ok..simpan Url anda elok2..nnt xpening kepala nak wat lagi.
Login ke acc Twitter anda..Postkan skit ayat yang menarik yang anda rasa berkait dengan url AFD anda.

Gunakan simbol #...Simbol tu mmbawa maksud channel..mungkin ada yang lebih pakar leh terangkan...

Contoh saya promote link saya : Best #loan,#Debt#Credit http://tinyurl.com/yeonyhy

Dan yang lagi best, dapatkan seramai yang boleh rakan2 twitter dari US, Canada, Uk, Australia..Rasanya tak perlu la saya terangkan kenapa traffics dari 4 negara ni sangat penting.
Ni pun ada caranya..Follow rakan2 anda..Ini kerana jika anda follow mereka, kebarangkalian anda dapat follower semula sgt tggi..Sebab pe Amir kata camtu??Sebab jika anda follow org, anda akan berada di list teratas orang yang anda follow tu..Faham ke??Mcm berterabur lak ayat aku ni..Arrhhhh...harap korang paham..hahahah...

Ok selamat mencuba...Harap2 anda tersenyum bila anda buka Acc Adsense anda..

Tips AFD : Pilih Keywords Yang Popular

Salam,

Post aku sebelum ni aku ada bagitau earning Adsense aku banyak nya datang dari feature Adsense for Domains(AFD).Aku jugak ada tinggalkan beberapa tip untuk melakukan promosi domain anda.

Ala kene guna domain ke..???!!!Mana aku ada duit nk beli domain??!!... Ni la soalan dari 2 3 org member2 yang nk mencuba AFD ni.DEYYYY!!!!!!pe guna domains free..Nak pening2 pikir beli domains wat pe.Aku ada bagitau kat mana leh dapatkan domain2 free ni pada post y lepas2..So rajin2 la selak post2 sebelum ni..Siap bagitau cara camner nak setup.Yang penting korang kena ada akaun Google Adsense.Kalau takda..hurmmm....x dapek den nak nolong..!!!

Ok bukan benda tu aku nak jelaskan. Post kali ini aku nak citekan serba sedikit cara2 pemilihan keyword yang akan di gunakan untuk setup nama domains anda.

1) Pilih niche yang popular.
-Macam mana nak tau?cuba korang gunakan Google trends untuk langkah 1 ni.Tak dapt nk di jelaskan la mcm mne nak tau niche tu popular ke x..aku pun men boooo!!! je...huhu.Ikutla kreativiti korang.

2) Cari niche yang kurang competitors tapi ramai advertisors.
-Untuk yang ni aku gunakan Google.uk itu pun lepas di tegur oleh sorang sifu AFD ni.Huhuh..Kalau x aku pun men booo je..FYI keyword paling mahal penah aku jumpa adalah Mesothelomia..Tapi keyword tu sangat2 kurang advertisors.Walaupun korang gnakan keyword tu utk nama domain korang, jangan terkejut kalau earning yang korang dapat ciput je..

3)Tumpukan pada loan@insurances.
-keyword yang datang dari dua niche ni mmg sangat2 popular.Dan CPCnya juga susah nak turun.Tepuk dada tnya iman.Jika anda guna keywords ni anda akan terbabit dengan iklan2 y dtgnya dr syarikat2 yang mengamalkan riba'.Pandai2la.

4)Double Check guna KeywordExtenal.
-Peratikan monthly seacrh, advertisors and competitors.Kalau leh pilih keywords yang HPK atas 30usd je.Sebab pada aku keywords ni nampak logik sket.Ikutla kreativiti anda.

Huhuu...bnda yang aku post ni tips ke..??ntahla..korang rasa bnda yang aku post ni berguna ke untuk korang?kalau berguna pe kata korang tinggalkn sket comments kat bwh ni.Xpun kot2la masa korang view ni kuar lak iklan Nuffnang.

Aku dan Dunia Adsense


Salam,

Semenjak join group GengBlogger.com ni aku rasa semakin seronok lak nak mengupdate blog.Semangat betul bila ada yang membaca blog aku ni walaupun sekadar blog buang masa.So, pada lain2 pelawat BuangMasa yang masih belum join GengBlogger.com p la join.Korang akan tahu pasal pe aku suka menulis.

Ok, berbalik pada tajuk asal.FYI aku mula join Adsense dalam bulan 4/2009. Masa tu aku belum percaya sangat program2 perniagaan internet ni.Mula2 aku anggap bnda ni tipu. Tapi lepas wat some research baru la aku sure yang Google Adsense ni bukan la tipu.

Ok pada yang belum faham apa itu adsense meh aku jelaskan serba sedikit mengikut pemahaman aku.Adsense adalah satu program Pay Per Click yang disediakan oleh Google kepada pemilik2 blog. Pada aku Google Adsense ni bukan la satu perniagaan internet.Ia merupakan duit yang dah ada di internet dan kita hanya perlu mendapatkannya dengan menggunakan cara2 atau teknik2 tertentu.Itu ikut pemahaman saya r.

Kali pertama saya memperoleh duit dari adsense adalah hujung bulan 9.Wah masa tu punya la aku hepi.Rasanya banyak betul yang aku dapat.Hahahah.Hasil utk bulan tu pun aku dapat lepas aku guna 1 lagi feature Adsense iaitu Adsense for Domains.Pada aku Adsense for Domains adalah satu cara buat duit paling mudah.Ya!!!sangat2 mudah.Bayangkanla, dari bulan 4..pastu bertungkus lumus wat SEO untuk naikkan rank blog.Hasilnya...huh..agak membosankan..Lagipun aku masih sedar yang aku ni masih newbie.Sangat2la newbie.

Tapi lepas je seorang kawan memperkenalkan feature Adsense for Domain, income saya mencanak2.Sehari 20usd pun senyum je.hahaha..

dan sehingga hari ini aku masih lagi merasa duit adsense.Cuma yang aku sedih..income bulan 1/2010 tak cecah 100usd.waaaahhhhh..miskin la aku bulan nih....huhuhu...

Ok, tu je kot aku nak merapu.Kalau ada yang terbaca post ni and nak tau lebih lanjut apa itu adsense for domains, p la selongkar blog aku ni.Aku merelakannya.

p/s:korang tau kan camne nak menaikkan income Nuffnang aku ni..heheheh

Monday, February 1, 2010

Macam Mana Nak Dapatkan Backlink Dengan Cepat

Pendek je post kali ini.Harap korang cuba praktik kan.
Semua tau kan petingnya SEO dalam proses meningkatkan ranking sesuatu blog/web.
Dan yang paling penting adalah dengan mengumpulkan backlink sebanyak yang boleh.

Say ada menggunakan servis ni untuk mendapatkan backlink:

Auto Baclink Generator

dan yang ni pulak untuk feed anda

Auto Backlink Feed Generator