Sunday, January 31, 2010

Adsense for Contains + Adsense for Domains

Aku rasa blog buang masa aku ni aku nak jadikan blog perkongsian idea aku pasal Adsense r.Minggu ni je dah dekat 5 post aku wat berkaitan adsense samada Adsense for Contains dan Adsense for Domains.Untuk projek seterusnya aku nak gabungkan je dua2 feature Adsense ni untuk tambahkan lagi earning aku kat Adsense. Nak harap Nuffnang macam makan tahun lak nak dapat cash out.Slow betol la.

Tak leh tido aku pikirkan camner la caranya nak cecahkan 100 usd untuk bulan Januari ni.Tiggal bape dollar je nak cecah ni.Sempat ke memandangkan kita dah pun masuk ke bulan baru.Rasanya semua sedia maklum yang earning Google Adsense hanya boleh di cashout pada bulan seterusnya. Kira balance carried foward la ni.Alahai..Nak kena tunggu March la camni untuk cash out.Tension tol la..

Hurm..Dalam post sebelum ni aku ada bagitau yang earning aku dalam Google Adsense banyak datang nya dari Adsense For Domains.Sebab aku rasa cara promote domain untuk Adsense for Domains ni tak la sesusah promote Adsense for contains.Gunakan la sebaiknya web social yang popular untuk promote domain anda.



Web yang best tuk Promote Adsense for Domains:
1)Youtube
2)Twitter
3)Facebook
4)Tagged

Pada aku nak promote dalam youtube paling senang la.Cari je mana2 gambar2 yang kelakar kat tenet.Pastu edit r sket gambar tu dengan letakkan watermark atas gambar.Create la 1 slideshow untuk gambar tu guna Movie Maker.Pastu promote kat youtube.Tapi pada aku trick ni best kalau domain korang pendek2.Kalau yang panjang2 korang guna trik yg aku bagitau dalam post sebelum ni.

So dipendekkan cerita rajin2 la selongkar blog aku ni,walaupun post tak sampai pun 20..huhuuhu...sebelum ni aku malas nak update blog.Tapi semenjak aku mengaktifkan diri dalam Adsense for Domains aku rsa seronok lak nak update blog ni. Sebab aku akan rasa puas hati kalau aku berkongsi sesuatu yang berfaedah dengan orang lain.

2 comments:

  1. rsa nye nk join pape program tenet ni pling basic ppc@adsense r..sbb dr adsense kta akn tau pntingnya seo..
    klu dh reti seo..nk wat affiliate ke..cpa ke..pape r..dh mudah...

    ReplyDelete