Sunday, January 31, 2010

Adsense for Contains + Adsense for Domains

Aku rasa blog buang masa aku ni aku nak jadikan blog perkongsian idea aku pasal Adsense r.Minggu ni je dah dekat 5 post aku wat berkaitan adsense samada Adsense for Contains dan Adsense for Domains.Untuk projek seterusnya aku nak gabungkan je dua2 feature Adsense ni untuk tambahkan lagi earning aku kat Adsense. Nak harap Nuffnang macam makan tahun lak nak dapat cash out.Slow betol la.

Tak leh tido aku pikirkan camner la caranya nak cecahkan 100 usd untuk bulan Januari ni.Tiggal bape dollar je nak cecah ni.Sempat ke memandangkan kita dah pun masuk ke bulan baru.Rasanya semua sedia maklum yang earning Google Adsense hanya boleh di cashout pada bulan seterusnya. Kira balance carried foward la ni.Alahai..Nak kena tunggu March la camni untuk cash out.Tension tol la..

Hurm..Dalam post sebelum ni aku ada bagitau yang earning aku dalam Google Adsense banyak datang nya dari Adsense For Domains.Sebab aku rasa cara promote domain untuk Adsense for Domains ni tak la sesusah promote Adsense for contains.Gunakan la sebaiknya web social yang popular untuk promote domain anda.



Web yang best tuk Promote Adsense for Domains:
1)Youtube
2)Twitter
3)Facebook
4)Tagged

Pada aku nak promote dalam youtube paling senang la.Cari je mana2 gambar2 yang kelakar kat tenet.Pastu edit r sket gambar tu dengan letakkan watermark atas gambar.Create la 1 slideshow untuk gambar tu guna Movie Maker.Pastu promote kat youtube.Tapi pada aku trick ni best kalau domain korang pendek2.Kalau yang panjang2 korang guna trik yg aku bagitau dalam post sebelum ni.

So dipendekkan cerita rajin2 la selongkar blog aku ni,walaupun post tak sampai pun 20..huhuuhu...sebelum ni aku malas nak update blog.Tapi semenjak aku mengaktifkan diri dalam Adsense for Domains aku rsa seronok lak nak update blog ni. Sebab aku akan rasa puas hati kalau aku berkongsi sesuatu yang berfaedah dengan orang lain.

Seronok ke Blogging?


Haaa....jawab2..!!!!korang rasa sonok ke blogging?

Bukan nak kata pe r..Aku rasa hidupku tak sempurna hari tu kalau aku tak update dekat 20 free blog aku.20..??!!Banyak ke 20?Aku rasa masih tak banyak kalau dibandingkan dengan otai2 blogging yang mungkin ada beratus blog2 free.Dan yang pasti aku blogging atas sebab mencari sumber pendapatan tambahan.Tu blom kira dengan masalah ketagihan facebook aku.

Kalau korang selongkar blog aku ni mungkin ko akan mengenali pejadah bisnes tenet yang aku wat.
Hurm..pe yang aku nak tulis sebenarnya ni.Penat lak nak menaip.

Sebenarnya aku tengah sedih ni.FYI aku ni join Google Adsense.Dan aku pasti korang tau apa itu Google Adsense.huhu.Income bulan ni lagi 4usd nk cecah $100.Masalah nye sakarang ni tarikh aku post pun dah masuk bulan 2.Adeh la...Sah2 bulan ni pnya income aku xle cashout.Huhuuh..sedihnya...bulan lepas nye dah habis aku gunakan ke jalan yang berfaedah...hahaha..yola tu..weh...!!!!camner ni....????adeh2....poning pale den.....

Saturday, January 30, 2010

How Much Money Will I earn Through Adsense?

If you're looking at Google's AdSense program you're surely asking yourself how much you could make from such a program, and you probably think you can't make as much as you can from traditional advertising schemes.

Now i started using Google Adsense For Domain
This is 1 of my domain :autoinsurance-pricequotes.info

Google, of course, keeps a great deal of secrecy regarding how much AdWords advertisers pay per each click directed to their site and the same applies for how much AdSense banner holders make from their websites.

While there's nothing official, rumors circulate around the Internet concerning the amount of cash a website can earn by using AdSense. And many people (illegally) disclose how much they have been making with AdSense. There are stories of people raising over one thousand dollars per month using AdSense.

There are also stories of people exceeding $100,000.00 per month but it's a bit hard to believe such stories. The truth to the matter is that if you have a small website and you just want it to support itself, and don't wish to reach your pocket for its maintenance costs you can probably do this with AdSense.



AdSense is also very good for people who host a lot of pages. Even if the said pages don't generate a lot of traffic individually, every click counts and you can earn up with a lot of money by doing this. And that just goes to prove that sometimes quantity matters nearly as much as quality.

There's no telling how much money you're going to make by using Google's AdSense but you can sort of tell for yourself, before actually starting, by taking a few things into consideration.

First, is the amount of visits you get every day. While there's no way to estimate precisely on this, you can generally make a safe assumption that if you have a lot of clicks per day you'll be making good money.

Also, this depends on what exactly your site is about. If your site is about anything popular (music, sex, whatever) you're bound to get a lot of banner clicks. These have a coefficient associated with them, called the CTR (click through ratio).

Basically, what it translates to is that if a large proportion of your site's visitors click the ads you'll be making more money. And the best way to do this is to have some popular content in your site, ensuring the links direct users towards popular items as well.

Then of course, there's the position and number of ads on your website. While you don't want to overdo it, having many links will undoubtedly generate more income for you as a webmaster. Do not however believe, that if you just add a lot of ads in an important portion of your site, visitors could always just skip them (and be assured that many do just that).

There's something between an art and a science to positioning your ads. People generally look in certain places and never look in others, and knowing this a website author and/or webmaster can do a great deal of things to increase his earnings with AdSense.

All in all, the amount of money you make with AdSense depends on many factors. But if you have a site with interesting contents and/or many pages, and if you see a constantly large amount of traffic every day, you can bet you'll be making a lot of money with AdSense.

Even if you aren't in the above categories, AdSense is still worth using because there's very little hassle in setting it up, and many times it can help financially support the site, whilst being a nice bonus to get through the post at the end of the month.

Thursday, January 28, 2010

Mudahnya Dengan Adsense for Domain

Assalamualaikum.Jangan sekadar tertarik atau terkesima dengan tajuk post kali ini. Pastikan anda baca sampai habis dan yang penting anda BUAT !!!!

Okey. Saya tidak mahu anda merasakan yang anda sedang membuang masa disini.Sudah anda account adsense?Bosan dengan income dari adsense for contain yang cuma mencecah 1 usd sebulan?Nak rasa income sekurang2nya 1 usd sehari?

Jika semua persoalan di atas dijawab dengan jawapan YA, ini bermakna anda perlu mencuba satu lagi produk yang di sediakan oleh Google iaitu Adsense for Domain.Apa yang perlu anda lakukan adalah mendapatkan 1 domain percuma atau berbayar yang menggunakan High Paying Keyword sebagai nama domain dan melakukan sedikit setting pada domain anda supaya Google boleh menumpangkan iklan2 mereka di domain anda.Saya telah pun melakukan post berkaitan dengan cara setup adsense for domain dengan menggunakan domain percuma.

Jujur saya katakan Adsense for Domain adalah satu mesin duit mudah yang telah disediakan oleh Google dan income saya dari adsense adalah 80% datang dari Adsense for Domain. Seterusnya ikut basic tips yang saya lakukan dan menghasilkan income daripada Adsense for Domains (AFD).

1. Gunakan High Paying Keyword sebagai nama Domain.

Jika anda tidak mempunyai modal untuk mendapatkan domain berbayar,gunakan sahaja domain dari www.co.cc. Ianya percuma.Apa yang saya perasan domain berbayar income afd saya daripada domain berbayar lebih mendatangkan hasil daripada domain percuma.

cth : autoinsurance-pricequotes.info

2. Gunakan sebaiknya Social site sebagai medium promosi.

Untuk tujuan ini seeloknya anda membuat 1 lagi acc tidak kira la Myspace, friendster atau facebook untuk mempromosi AFD anda. Carilah rakan-rakan dari US, Canada atau Europe. Saya harap anda tahu kenapa saya sebutkan negara2 tersebut. Watermark url AFD anda di atas gambar anda atau postkan feed2 menarik berserta AFD anda.Ingat!!!Jangan livelink.

3. Gunakan teknik Double Meta Refresh (DMR)

Untuk pengetahuan anda domain AFD tidak boleh di promosi dengan menggunakan cara Livelink.Saya pasti anda tahu apa yang dimaksudkan livelink dan deadlink.Tetapi dengan teknik DMR ia dapat membantu anda melakukan cara promosi Livelink. Gunakan servis Cloakedlink.com dan bit.ly untuk melakukan DMR. Letakkan link DMR anda di signature forum atau postkan feed2 menarik yang disertakan DMR anda melalui profil Facebook, Friendster atau Myspace anda.Dan cara ini adalah cara yang kerap digunakan untuk mempromosi web/blog adsense for contains anda selain SEO.

4. Promosi melalui youtube.com

Cari mana2 video menarik di youtube. Download dan kemudian watermark video tersebut dengan AFD anda.Letakkan link DMR anda dibahagian descriptions. Ingat, link DMR bukan livelink AFD anda.

5. Aktif di forum

Teknik ini lebih berkesan dengan menggunakan kaedah 2 dan 3. Tapi tiada guna kalau anda sekadar menjadi ahli forum tanpa berkongsi sesuatu perkara2 bermanfaat di forum. Jangan lakukan Spamming. Saya harap anda tahu etika berforum.

Sebenarnya ada lagi cara2 yang berkesan untuk melakukan promosi untuk AFD. Dan yang paling popular sekarang adalah dengan menggunakan teknik2 Blackhat. Saya tidak dapat menjelaskannya.Balckhat adalah teknik yang melanggar Term of Service(TOS) Google.Ianya memberikan risiko acc anda akan di banned. Teknik ke 3 adalah teknik yang dianggap blackhat.

Ingat. Prinsip terbaik dalam hidup anda adalah pilihan anda.Tiada guna jika anda melakukan sesuatu perkara melampaui sesuatu yang anda arif. Tetapi adalah lebih tidak berguna jika anda langsung tak pernah mencuba atau sekurang-kurangnya mendapat pengalaman dari apa yang anda lakukan. Anda adalah manusia tidak berguna.

Wednesday, January 27, 2010

Sedikit Penerangan Tentang Adsense

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam 1 dunia kepada sume pembaca blog Buang Masa ni. Tujuan aku post kali ini adalah untuk menerangkan serba sedikit atau sekurang2nya dptla membantu korang menambahkan lagi pemahaman tentang Google Adsense mengikut pandangan aku.Aku cuba ringkaskn apa y ptut k..

Apa yg aku cuba jelaskn kali ni adalah tentang pemilihan niche, keyword,adsesne for contains dan adsense for domains. Kepada newbie (istilah yg digunakan merujuk kpd mereka yg bru trbabit dgn perniagaan internet) anda harus jelas dan faham dengan apa yg dimaksudkn dengan NICHE dan Keywords.Ini Perkara Penting !!!

Daripada pemahaman aku niche ni adalah topik tumpuan yg mne atau mungkin lebih mudah dijelaskn sbg tema kepada blog2 anda.Keyword adalah kata2 kunci yang terhasil daripada Niche yang anda pilih.Sbg contoh niche yang berkaitan dengan weight loss. Keyword2 yg mungkin terhasil drpd niche trsebut adalah weight loss supplement, weight loss tips and tricks dan lain2 lagi r.Pengguna2 internet di suluruh dunia mungkin tidak dapat menghafal url2 blog anda.Mereka akan mencari maklumat berdasarkan keywords. Atas sebab itulah pemilihan Niche dan keywords sgt2 penting dlm proses pembinaan blog.

Perkara diatas sgt2 penting dlm proses untuk membina blog. Perkara2 ni jgk lah yg sgt2 di titik beratkn oleh semua pemain2 adsense dlm dunia blogging ni. Gagal memilih niche atau keywords yg betul bleh mnyebabkn anda tewas awal dalam proses Search Engine Optimization (SEO).
Jika anda seorg pemain Adsense for Contains pemilihan keywords perlu diutamakan supaya iklan2 yg keluar dlm google text ads berkait dgn keyword anda.

Jika anda seorang pemain feature adsense for domains (afd) pemilihan keywords yang terdiri drpd High Paying keyword sbg nama domain (url) perlu lah di letakkan di tempat y pertama. Ini kerana iklan2 adsense yg kuar di domain anda adalah berdasarkn nama domain anda.Jika anda berjaya mendapatkan 1 keywords yg agak mahal CPC(cost per click) kebarangkalian anda untuk memperoleh income yang agak masyuk sgt2la tggi.

Harus di ingat. Income dr Adsense for Domains adlh trhasil drpd views yg kta dpt.Bukan click semata2. Afd dianggap sgt2 mudah berbanding afc kerana kita tak payah pun pikir untuk post artikel. Cuma kne pandai promote dan pilih keywords berdasarkn HPK dan Trends shj. Pada tahap ini anda kne gnakn kreativiti anda sebaik mungkin.Aku akui hampir 80% pendapatan yang aku dapat daripada Adsense adalah daripada AFD.

Url di bwh adalah salah 1 contoh Domain yang aku gunakan untuk Adsense for Domains. Domains yang aku dapatkan secara percuma.

homebasedbusinessleads.co.cc

Aku harap post kali ini dapat membantu korang sekurang2nya nmpk sedikit jelas apa yang di katakn proses membuat blog dan program google adsense. Mungkin ada sedikit kelemahan dlm post kali ini dan aku mintak korang yg mungkin lbh expert atau otai menegur apa yang kurang di ruangan comment.

Selamat BerADSENSE sume !!!!!

Monday, January 25, 2010

Mulakan Adsense Anda Dengan Feature Adsense for Domain (AFD)

Setup Adsense for Domain (AFD)
Google memberikan kemudahan lagi kepada para publisher untuk memaksimumkan pendapatannya melalui program google adsense dengan feature Adsense for domain(AFD). Adsense for domain ini hampir sama dengan domain parking. Bagi anda yang sudah berpengalaman dengan domain parking, tentu tidak akan mengalami masalah untuk setup adsense for domain. Berikut ini saya akan membuat sedikit Panduan Setup Adsense For Domain Dengan Domain Percuma iaitu www.co.cc.
Beberapa contoh adsense for domain yang telah dihasilkan dengan menggunakan domain percuma dari http://www.co.cc/:

Sila lihat contoh dibawah yang telah dibuat AFD(ADSENSE FOR DOMAIN)
1. http://lifeinsurancecomparisonquotes.co.cc
2. http://globallifeinsurancecompany.co.cc
3. http://meso-lawyer.co.cc

Berikut langkah-langkah membuat adsense for domain dengan domain co.cc :

1.Buat account di www.co.cc.

2.Setelah account dibuat dan login ke co.cc, klik “Getting A New Domain” dan periksa samada nama domain pilihan anda (klik “check availability”)

3.Bila nama domain pilihan anda dah ada, maka akan muncul paparan seperti berikut:

Perhatikan statement “One year registration fo $0″ yang bererti nama domain pilihan anda tersebut pada masa ini masih percuma. Kalau tidak $0 bererti anda perlulah membayar untuk nama domain pilihan anda tersebut. Cari lagi yang lain ulangi langkah #2.

4.Ikuti wizard selanjutnya sampai anda menemui paparan berikut, kemudian klik pada “setup”.

5.Pilih “Zone Records”

6.Pada menu drop down “Type” pilih “A” dan masukkan “216.239.32.21″ pada text box “Value” kemudian klik “set up” untuk save apa yang anda telah buat.

7.Ulangi langkah 6 untuk “value” “216.239.34.21″, “216.239.36.21″, “216.239.38.21″

8.Langkah selanjutnya memasukkan CNAME record.

Pada menu drop down “Type” pilih “CNAME” dan masukkan “pub-xxxxxxxxxxxxxx.afd.ghs. google.com” ( ganti xxxxxxxxxxx dengan nombor pub adsense anda) pada text box “Value :”, pada bagian “Host” letakkan“www” kemudian klik “set up” .
OK… sampai disini kita telah berjaya setup domain untuk adsense for domain kita.

Berikutnya kita perlu memberitahu kepada google bahwa kita telah menyiapkan domain untuk adsense.

1.Login ke account adsense anda dan klik “AdSense Setup”,

2.pilih “adsense for domains”|”

3.Add new domains”

4.kemudian masukkan nama domain yang sudah anda setup tadi pada coloumn yang tersedia (tanpa www.).

5.Pilih bahasa domain anda, kemudian klik tombol “Add domain(s)”.
Tunggu 1-2 jam google verified domain anda…..

6.Selesai sudah setup adsense for domain anda.

Langkah seterusnya anda perlu menarik traffic ke website adsense anda.Pelbagai kaedah yang anda boleh lakukan..antaranya:

1.Membuat promosi di website iklan percuma eg: search dalam yahoo atau google taipkan iklan percuma dalam ruangan search..Pasti banyak website iklan percuma yang anda boleh iklankan..

2.Membuat promosi melalui social marketing eg: myspace, tagged, facebook dan lain2..untuk myspace saya sarankan anda menggunakan friendblaster pro..ini adalah memudahkan kerja anda membuat promosi..

3.Membuat posting dalam forum..lebih banyak anda membuat posting adalah lebih bagus..tapi bukan posting kosong..pastikan anda telah membuat signature dibawah posting yang anda telah buat..Cuba perhatikan dalam forum WangCyber.Com/Forum.
Selamat mencuba, dan mudah-mudahan Panduan Membuat Adsense For Domain Percuma ini berguna untuk kita semua.

Kembali Menaip - High Paying Keywords 2010

Lama..Serius lama aku tak update blog buang masa ni.Dah nama pun Buang Masa, takda la nak selalu update.Aku banyak luangkan masa untuk website2 dan blog2 yang aku gunakan sebagai medium perniagaan internet aku.Alhamdulillah bulan lepas aku dapat payment yang boleh disebut sebagai BOLEH TAHAN BANYAK LA dari Google.Huhu.Aku Rasa ini la firts post aku untuk tahun 2010.Ok untuk post kali ini aku akan kongsikan Google High Paying Keyword untuk tahun ni.Sekurang2nya tidaklah anda rasakan yang anda sedang buang masa.Betul tak.Dan yang pasti setiap pemain Google Adsense sangat2 perlukan keyword ni.Keyword ni sgtla sesuai untuk Adsense for Content (AFC)dan Adsense for Domains (AFD).Banyak keyword2 ni yang aku gunakan untuk Afd.Ingat!! Harga setiap keyword sentiasa berubah.So anda kene la selalu sentiasa update.Double check setiap keyword guna Keyword External Tools.

Purchase Structured Settlements
Mesothelioma Lawyers San Diego
Secured Loan Calculator
Structured Settlement Investments
Endowment Selling
Mesothelioma Patients
Mesothelioma attorney san diego
Austin Texas dwi lawyers
New York Mesothelioma Lawyers
Phoenix dui lawyers
Secured Loans


conference call service providers
conference calling companies
conference call providers
conference calling services
low cost conference calls
conference calling service
corporate conference calling
toll free conference calling
conference call companies
conference call solutions
toll free conference calls
conference call america
telephone conference calling
conference call numbers
conference call service
conference call hosting
conference call line
at conference call
affordable conference calls
conference calling company
international conference calls
free conference call
conference call one
800 conference call
audio conference calling
conference calling
unlimited conference calls
toll free conference call
conference call operator

Aku cuba update lagi keyword2 ni.Gunakan keyword ini untuk wat artikel2 atau beli domain2 y best.Selamat berADSENSE.