Tuesday, August 31, 2010

Post Terbaru.Layan eBay Pulak


Assalamualaikum..

Rasanya belum terlambat untuk aku/saya/amir utk mngucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Almubarak,Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan dan Selamat Hari Raya(in advanced) kpd semua tak kira la follower atau visitor Blog Buang Masa ni.

Kepada follower, mntk maaf la sgt2 sbb lma xupdate blog..rsa2nya dkt 5 bln dah kot..lama tu 5 bln..Rasanya mungkin ada di antara follower ataupun visitor yang dah pun tau aku/saya/amir/masih lagi belajar..Alhamdulillah bulan 6 lps sy dah pun drad diploma dan sekarang rezeki masih lagi di Perlis dan saya sambung pengajian ke peringkat lebih tinggi Bachelor Degree.

Ok bkn tu nk saya ceritakan.Apa yang saya nak ceritakan kepada xsampai 20 org follower blog yang setia dan ntah berapa ramai visitor blog ni yang saya sekarang tengah berusaha memajukan perniagaan internet saya.Cuma kalai ini saya lakukan nya di eBay bukan lagi melalui Adsense atau CPA.tak perlu la sya bgtau apa itu eBay sebab cara terbaik adalah anda search sendiri apa itu ebay atau pergi je trus ke www.ebay.com.

Berniaga di ebay sgt2 mencabar kerana anda perlu membahagi masa anda dengan sebaik2nya.lebih2 lagi jika anda masih lagi pegang status sebagai PELAJAR.Mungkin terlintas di fikiran anda banyak ke amir dapat dari ebay..Apa y bleh saya katakan adalah "SYUKUR ALAHAMDULILLAH"..saya lom lg mngadu atau mengeluh sy xda duit dan segala yuran universiti dan buku2 sy bayar mggunakan duit dr ebay..

Di sini saya akui yang sy bukan la berada di tahap SIFU atau Otai ebay sebab sy berkecinpung dalam dunia ebay xsmpai pun setahun.banyak lagi yang sy kna blaja.

Seperti Google Adsense/AFD segala pengalaman2 pahit dan manis sepanjang berebay ni akan saya kongsikan.InsyaAllah..

Terima kasih kpd saudara Afendie(sy xtau pe dia pnya blog tp ada kt FB n Post commnt)sbb tegur knp sy x update blog.Berkenaan AFD sya percaya ramai di antara anda tahu pe nsb sy dgn AFD dan insyaAllah klu ad kesempatan lain pengalaman2 AFD sy juga akan di kongsikn bersama2 dgn pengalaman berebay..Harap anda setia bersama Blog Buang Masa.

Sekian, Terima Kasih.

Wednesday, March 31, 2010

Variasikan Pendapatan dari Blog Anda


Salam,
Haa..macam mana dengan pendapatan dari blog masing...Macam mana pulak dengan Adsense anda?Semoga semakin ramai yang berhasil menambahkan pendapatan sampingan daripada Adsense..Dan yang pasti dengan kemunculan feature terbaru Google Adsense iaitu Adsense for Domain, pendapatan dari blog anda semakin bertambah..InsyaAllah..Ambillah peluang ni sebaik mungkin..

Ok..untuk post kali ni bukanla untuk berkongsi tips..Tetapi sekadar perkongsian pengalaman sepanjang berblogging dan menyertai beberapa program2 perniagaan internet yang agak popular..Adsense, Nuffnang, dan yang terbaru TNX(terbaru pd aku la)..

Buka pe, sebelum ni ada la sorang dua rakan2 newbie yang mana munkin datang dari blog ni bertanya saya di facebook macam mana saya earn income dari blog..Ramai yang x percaya...Produk xada, tak nampak barang yang di jual tapi sibuk dok kata blogging boleh wat duit..Di tambah plak dengan kisah baru2 ni berkenaan dengan program kutu pintar..heboh...Pada diorang buat duit dari blog menipu..mana taknya..disamakan dengan program kutu pintar tuh..erm...itu la tanda paling nyata yang orang tuh tak cukup mengkaji berkenaan program perniagaan internet nih..

Hurm..mula2 berat gak saya nak jawab..Tapi bila fikir balik kalau saya tak jawab bermakna saya x berkongsi ilmu la..so saya terangkan la mana yang ter mampu..

Kepada semua newbie yang dah ada blog...pastikan langkah pertama yang anda buat utk earn income dari blog anda adalah mengkaji jenis2 program2 yang sesuai untuk diletakkan di blog anda..Adsense,Nuffnang dan Affiliate adalah perkara paling basic dalam pendapatan melalui blog..anda harus faham Adsense dan Nuffnang adalah PROGRAM bukan la PERNIAGAAN..sebab tuh anda xnmpk pun produk yang dijual..Manakala Affialiate pulak bnyk berkaitan produk2 yang berasaskan ebook..utk mudah di fahami setiap jualan ebook yang anda buat anda akan dapat komisen..Pastikan juga anda faham syarat2 dan peraturan2 untuk menyertai program2 tersebut..wat la research skit..

Seterusnya pastikan (niche)topik2 blog anda menarik untuk dibaca..Atas pengalaman 3 hr lepas..nak tergelak pun ada..seorang rakan ni bertanyakan kenapa blog dia langsung xda visitor n comment..walaupun dah pomote habis2an..

Bila saya tengok blog dia..rupa2nya blog dia hanya la kisah dia dan balak kesayangannya..HARI NI SY GADUH DENGAH PAKWE SY, KENAPA PAKWE SAYA TAK KOL SY...fikirkan..adakah itu satu topik yang menarik untuk dibaca..??Anda ada jawapannya..Ya di akui ramai di luar sana yang menjadikan blog sebagai medium berkongsi kisah2 peribadi..itu hak anda..tapi fikirkan..siapa anda untuk kami pelayar2 internet ni membaca kisah2 cinta anda..??sesuai ke blog2 tuh di jadikan sumber pendapatan..??sedang kan brad pitt buat blog pun lom tentu ramai yang nak baca...

Pilih la satu topik (niche)yang menarik untuk dibaca..so xda la anda hilang visitor nanti..sape tau visitor2 tu la yang akan mendatangkan hasil y baik utk program2 yang anda sertai..lebih baik jika anda menulis mengikut kepakaran anda..so xpening la bila ada yang bertanya nanti..

Utk pengetahuan anda, sy mempunyai hampir 50 blog bermacam2 topik dan niche..yang mana xsemuanya mendatangkn hasil yang baik pada sy...itu blog..blum kira Domain2 dalam simpanan nih...dah nk cecah ratus dah..bnda free..kumpul je r bnyak2...hahah...xkira plak domain2 dotCOM yang saya ada..memandangkan sy adala pemain tegar Adsense for Domains dan saya akui 70% pendapatan daripada Google Adsense sy adalah dari feature Adsense for Domain jadi saya banyak menumpukan kepada program AFD ni..tetapi bukanla bermakna saya tinggalkan terus blog2 saya..saya caye setiap usaha pasti ada balasan nya..

Itu la yang saya maksudkan sebagai VARIASIKAN PENDAPATAN DARI BLOG ANDA...Jadila blogger dan IM yang kratif.. Apa yang saya kongsi kan bukanla bermakna anda sedang membaca blog seorang pakar perniagaan internet..masih banyak yang saya kena belajar..
Tahukah anda blog BUANG MASA ni adalah blog kesayangan saya..buka kerana saya banyak earn money dr blog nih..tapi saya rasa puas bila dapat berkongsi sesuat dengan anda..

Harap post ni membantu.....~~~~

Friday, March 26, 2010

Misi Balas Dendam pada ADSENSE

Salam,
Terasa lama pulak aku tak update blog paling membuang masa kat dunia BLOGGER nih..iye ke lama..??Adala dalam sebulan...

Tertarik tak dengan tajuk post kali nih..??Pada yang penah merasa kena BANNED dgn Adsense mesti paham kenapa aku post camni..sebenarnya aku masih dalam tempoh berkabung selepas 3 acc kesayangan aku kena banned oleh kuasa besar dunia internet marketing, si Google Adsense..3 acc yang banyak berjasa pada aku hilang bersama-sama USD600++ aka RM2k++..huhu..sedih2...tapi nak wat camner..Adsense nih bukan kira apa pun..Guna whitehat ke blackhat ke..kalau dia nak banned dia akn banned jugak...

Tapi Alhamdulillah dalam tempoh berkabung tu aku sempat wat acc spare dgn menggunakan teknik2 yang aku bagitau pada post2 sebelum ni..dan Alhamdulillah dah pun menunjukkan hasil...y penting lagi cepat earning nyer daripada NUFFNANG...hahaha..

Aku cayer bnda ni jadi atas silap aku sendiri..sedangkan aku tau langkah2 berjaga2 yang patut aku buat untuk run iklan2 adsense aku...tapi akibat MALAS dan terasa tamak(buat tak beragak)..hasilnya tak dapat la aku nak ejoi puas2 hujung bulan nih..hahahha...niat tak baik..padan la muka...

Ok..aku taknak la buat citer2 sedih kat sni..BUANG MASA....Apa yang aku nk bagitau kt sni langkah2 berjaga2 atas pengalaman yang aku dapat sendiri la...apa yang jelas aku silap terlampau active dgn Adsense for Domain(AFD) tanpa menghiraukan Adsense for Contains(AFC)...ok...teruskan la membaca k...


1. Sesapa yang menggunakan TREK(istilah blackhat teknik) utk run adsense korang..jgn la terlampau tamak run lebih2...guna dlm 30-40 ip pun dah ok..

2. Jangan terlampau percaya dengan targeted traffic(ni kalau guna teknik LOGI plak)..sume blogger nak kan targeted traffic kan..lg2 kli datangnya dari UK, US n Canada..tapi yang jadi masalah bila traffic dari negara tu la yang mungkin akan datangkn masalah pada acc korang..maksud aku senang KANTOI...

3.Jangan run 1 domain je...senang citer JANGAN PROMOTE 1 Domain je..wat la banyak2 domain..guna la HPK yang sedap2 di dengar n y penting mhl2..tapi jangan la guna 1 domain je..xnampak natural..skali run wat la 5 6 domain sekaligus...

3.Gunakan FILTER ip dan BROWSER Filter y sesuai...pada sesiapa yang active ber AFD..jadikan Google CHROME sebagai mimpi ngeri korang..sebab Google Chrome akan tunjukkan sume referer2 korang..so hati2 la...aku tak dapat nak tunjukkan macam mane ip filter n browser filter nih..harap korang leh cari sendiri la...benda ni berkait dgn script...sesiapa yg penah blaja SQL, Javascript or sepatutnya ada kelebihan dengan ilmu ip filter n ip browser nih

Cukup la tu dulu untuk hari nih..pastikan anda terus memBUANG MASA anda bersama blog ni utk mengetahui ape tips2 y akan di update dari masa ke semasa..

AWAS GOOGLE Adsense...AMIR akan kembali...!!!!!

Sunday, February 21, 2010

HPK dah di guna.Macam mana nak dapatkan domain?



Salam,

Post ini di tujukan khas kepada newbies yang baru berjinak2 dengan adsense for domain nih.

Pernah ke situasi tersebut jadi kat korang?Pening macam mana nak dapatkan domain tu.?
Jangan pening pening..Rilek..masa apply korang tak baca bismillah kot..huhuu..
Ok sekadar bagi basic tips untuk dapatkan domain dari www.co.cc menggunakan HPK yang korang pilih.Papehal pun tips paling utama aku nak korang tau ialah GUNAKAN HPK YANG STABIL.Macam mana nak tau dia stabil ke tak.?Pelagi gunakan la servis KeywordExternal

Ok..cari HPK average cost 30usd.Tak payah la nak guna keyword rege ngarut2 tinggi tu..
Sebab apa ak kata mcm tu..?
Sebab keyword2 tu lom tentu ada HIGH ADVERTISOR COMPETITION.
So di pendekkan cite maybe keyword2 yang mahal ni tak stabil.Terpulang la kalau korang nak guna jugak.

Ok dah dapt HPK yang korang minat.Pada yang muslim, elakkan la guna keywords Loans atau Insurances k..harap korang paham knp..antara keywords yang ok conference calling companies.

Pi ke www.co.cc

Check keyword anda samaada ia available atau tak..Kalau tak available atau korang kena bayar untuk domain tu ubah skit keywords tuh..

haa kat sini yang penting.JANGAN tambah apa2 perkataan kat depan atau belakang keywords korang.Gunakan simbol (----).Jika anda ubah atau tambah perkataan kat keywords anda, harga cpc akan turun serta merta.Aku dah buat.Sebabb tu aku brani kata jangan.

Contoh : conferencecalling--companies.co.cc

Domain tu x available kt Co.cc.sbb aku dah guna pun..hahahahha...Tapi katakan la korang masih nak jugak keywords tu..takpe..wat macam ni

cth : conference-calling--companies.co.cc

atau

conference--calling--companies.co.cc

atau

conference-calling-companies.co.cc

wat la macam mana sampai la domain tu available utk korang..a.k.a cost $0

tadaaa..!!!!domain yang korang nak dah pun menjadi milik korang..Ok..Selamat mencuba dan Selamat Beradsense.

P/s: Makin cantik lak iklan nuffnang aku ni..

Friday, February 19, 2010

Cara Lain Apply Account Google Adsense

Salam,

Hai sume..kembali kita dalam blog mari membuang masa...hahah..untuk post kali ini saya akan cuba membantu anda yang dalam kekusutan dan kekalutan di sebabkan masalah gangguan pemikiran akibat merasakan terlalu susah untuk apply account adsense.Tips ini akan di berikan secara percuma dan bukan dengan klik iklan Nuffnang saya.(Pesal iklan jarang kuar nih..hampagas tol r..).

Apa?Percuma?

Ye la percuma..habis tu korang nak bayar?bak meh r seposen.Hahahah...

Macam mana nak apply?

Sebenarnya memang agak leceh pun untuk account GA ni...Tapi masalah ini timbul bila korang guna servis Blogger.com..So di pendekkan cerita jangan la apply adsense guna servis Blogger.com lagi.
Boleh..Anda boleh lagi guna Blogger.com.Tapi jangan la rasa sedih bila janggut anda tumbuh semakin panjang di sebabkan tunggu account adsense anda approved.

Sebab apa jadi macam tu..?
Mungkin di sebabkan pengguna blogger tersangat la ramai..so apply adsense gna blogger maybe amik masa yang agak lama...Sekadar tafsiran aku la.

So macam mana nak apply Amir..??

Nak jawab la nih..hish...

Apply la guna servis Docstoc.com dan indyarocks.com.


Follow je apa yang dia mintak..kalau guna docstoc diorng mintak korang upload ebook..
mcm mne nk upload ebook klu korang xda ebook..??Jangan pening2..download je r ebook kat situ..pastu tukar sikit tajuk msa nk upload blk..best x..??

Guna indyarock paling best dan paling cepat..Tak sampai sehari dah approved acc adsense ak..Di indyarock korang kne upload 10 pict,2 artikel n pe lg ntah y diorng nk..ikut je..pastu otomatik butang apply adsense akan kuar..xsusah mana pun..sgt2 simple..

Dan yang paling penting buat la 1 email fresh bg stp acc y korang nk apply...

Agak2 korang la..bape bnyk eh acc adsense ak..??

Harap post ini membntu..dah2 buat r skrg..tggu pe lg..??

Wednesday, February 17, 2010

Jom Join Catcheye

Salam..

Haaa..tau x Catcheye tu apa?
Catcheye.com.my adalah 1 medium pengiklanan internet terbaru yang di tubuhkan pada 24 October 2009 yang lalu.Konsep pengiklanan Catcheye ni pula agak berbeza dengan Nuffnang mahupun Adverlets.


Kalau anda nak join pun senang dan ianya 100% percuma. Apa yang anda perlu lakukan, masuk ke website Catcheye ni dan click bahagian register. Kemudian isikan butiran yang ada. Anda dikehendaki menjawab 3 soalan.Tak susah mana pun saya pun leh bagitau jawapannya.


Makin ramai anda refer, makin banyak point yang anda akan perolehi dan point tersebut boleh direedem ke dalam bentuk cash.Kita kumpul point banyak.



Hah..pe tunggu laki.mari adik mari akak kita join Catcheye.com.my

ADSENSE BLACKHAT.APA TU????

Salam,

Penah dengar tak atau penah ke terbaca pasal Adsense blackhat nih.Tak pa la.Kalau dah ada yang pernah terbaca atau dah pun tau apa itu adsense blackhat leh la tinggalkan post ni dan p ke post yang lain.:p
Pada yang nak tau harap teruskan la membaca.Sekadar memberi sedikit info yang tak seberapa ni.

Menurut pakar2 adsense dan dari pengetahuan aku sendiri:

1)Adsense Whitehat
Ini adalah cara adsense paling skema, sebijik-sebijik mengikut peraturan yang disediakan oleh adsense term google. Cara yang paling selamat digunakan kerana tiada risiko di banned oleh google. Kelemahannya anda perlu menghabiskan masa berjam2 dan mungkin 18 jam sehari untuk mendapatkan income yang gempak.huhu..Sadis kan..tapi ada sesetengah adsense player di luar saya memang gemarkan cara whitehat ni..Maybe diorng memang suka dok depan PC kot.

2)Adsense Blackhat

Yang ni pulak cara mendapatkan pendapatan adsense dengan penuh kontroversi yang memungkinkan akaun adsense anda dibanned oleh google. Cara underground(Lakonan untuk memperdayakan adsense seolah2 mereka tidak tahu langsung) Dengan menggunakan pelbagai helah. Contohnya Mewujudkan blog spam dengan harga keyword yang tinggi tapi langsung tak ada isi blog cuma link google semata-mata.macam2 lagi la..Ringkaskan cite Adsense Blackhat ni memang tak ikut langsung TOS Google la.

Haa..Post yang sebelum ni aku ada cite kan sedikt pasal Cloakedlink kan..??sape yang baca dia tau la.Ok cloakedlink ni juga merupakan salah satu cara blackhat.Tapi tengok tujuan guna jugak la.Kadang2 ia jatuh ke stastus Greyhat.

Sekian dulu la post pendek kali ini.Harap ada yang sudi membaca post2 lain yang berkaitan.


Sunday, February 7, 2010

Software Fast Blog Finder sesuai untuk promote AFD

Salam,
Panjang semacam je tajuk kali ni..ah..lantak r..
Ok kali ni aku nk bagitau 1 lagi cara yang aku gunakan utk promote link AFD korang..
Pernah dengar x Software Fast Blog Finder dari Glock Blog Finder..??Pernah x??Pada yang dah biasa blogging software ni mmg mnjadi 1 tool wajid bagi diorang..Dan yang pasti ia juga boleh digunakan untuk promote link AFD korang..Ok apa tunggu lagi..Teruskan membaca..

Dapatkan software Fast Blog Finder tu..Bukan susah mana pun..Google je r..uhhuhuh
Dah download..??
Dah install??
Kalau semuanya dah leh r proceed ke step seterusnya..
mudah saja..letak r keywords phrase kat sofware tu..nanti dia akan carikan blog2 yang berkaitan dengan keyword korang..

Cari blog yang mempunyai PageRank 2..Postkan comment2 yang bernas kat blog tu..
kat hujung comment tu tinggalkn la AFD kurang..terpulang sama ada nak letakkan deadlink atau livelink..kalau nak tinggalkan livelink pastikan korang Cloaked dulu link tu..pastu TinyUrl kan dia..aku dah bagitau dalam post sebelum ni..cari la..

Sebenarnya cara ni aku baru je jmpa..hahaha..ketinggalan gak aku ni..dan yang best semalam income mencanak-canak naik..hahahah...

Ok sume selamat berADSENSE...

p/s:sesiapa yang nak tinggalkan comment tu xyah la gna ayat skema2 je..Koboi sudah...

Saturday, February 6, 2010

Idea Adsense for Domains(Afd)

Salam..
Adala dalam 3 hari aku tak post apa2 kat blog BuangMasa kesayangan aku ni.Macam mane dengan Afd korang?

Alhamdulillah kalau masing2 dah nampak income masuk ke dalam account Adsense korang.Pada yang belum merasa hasil,teruskan lagi usaha anda.Gandakan lagi.Mungkin ada yang tak kena dengan keywords korang tuh.Wat lagi kajian2..Spin sket keywords korang tuh...wat kajian lebih skit..Takpa..Setiap usaha pastinya ada hasil.

Ok post kali ni aku just nak bagi tips semasa nak mendapatkan nama domain korang..Tak kira la korang gunakan servis domain free dari www.co.cc atau pun domain berbayar Godaddy.com..Pada yang nak guna domain berbayar aku galakkan sangat korang guna servis Godaddy..Kat situ ada domain semurah RM3 setahun..memang murah..Ok teruskan membaca..

Dah buka KeywordsExternal?
Dah jumpa mana2 keywords yang harganya atas 30usd??Xpayah pilih mahal2 sangat...
Dah check kat Google.uk utk tgk bape ramai Advertisor??Ingat..!!!Pilih yang paling banyak...

Ok kalau sume soalan tu korang jawab ya..apa tunggu lagi..Setup la Domain korang..Tips ni aku sama je samada korang guna www.co.cc atau pun GoDaddy...

Cuba guna keywords2 sebagai nama domain..Rasanya suma dah tau yang iklan AFD ni kuar berdasarkan nama Domain kita..Tau kan pasal tu..??
Dan yang paling best income kita di kira berdasarkan IMPRESSION..Wahh!!Iyeke??
Memang Betul..Income kita dikira berdasarkan IMPRESSION..sebab tu la aku galakkan korang guna Keywords yang banyak Advertisors.Seeloknya check di Google.uk

Ok..Semasa korang nk setup domain tu kadang2 nama domain tu dah ada tuan punya kan..??
cth camni :

conferencecalling--companies.co.cc


korang mungkin nak menggunakan keywords conference call sbg domain korang..Malangnya domain tu dah ada owner..So, jadi la se kreatif yang boleh untuk spin keywords korang..jangan spin lelebih..kang iklan mengarut2 lak kuar kat domain tu nnt..Iklan akan keluar ikut keywords di domain..

ckup la korang tambahkn simbol (-)..cuba peratikan domain aku tu..perasan x mcm mne aku spin..yang pasti keyword tu x berubah..atau korang leh tambahkan (the,best,top)di domain anda..Jangan spin lelebih..

Jangan sesekali promote domain anda menggunakan livelink..
Nak lagi jelas apa itu live link??Tengok contoh ni:

Livelink >>>Insurance

Deadlink >>>conferencecalling--companies.co.cc

Untuk AFD anda dilarang sama sekali mempromosikan secara livelink..Kena wat deadlink.
Memang agak susah la nk promosi cara deadlink..huhu..tapi post sebelum ni aku ada bagitau macam mane caranya nak promosi dengan Livelink..so kena la selongkar blog aku ni eh..huhuhu

Harap korang sume dapat tangkap apa yang aku jelaskan ni..Sekadar membantu sambil cuba meningkatkan EARNING NUFFNANG aku ni..hehehehhe...selamat berAdsense!!!!!

Wednesday, February 3, 2010

Tips: Apply Adsense Account -Cara aku


Salam,
Tujuan aku post benda ni sebab aku agak terkejut sebenarnya lps dgr beberapa cite blogger2 yang cuba apply account adsense tapi tak approved.Hurm...Syarat untuk apply memang sangat2 ketat...

Tips: Apply Adsense Account -Cara aku
Ok..mungkin cara ni agak common tapi aku harap post ni tetap membantu.Gunakan Blogger atau Docstoc.com.Tahukah anda terdapat pemain2 adsense yang mmpunyai lebih dari 1 acc.uhuhuuh..Ok aku cuba kongsikan..

Apply Guna Blogger.
1)Create 1 e-mail google yabg fresh.
Jangan sesekali kaitkan email baru ni dengan email2 lama korang.Wat 1 lagi acc blogger yang baru.

2)Gunakan Niche yang tengah HOT di US,UK or Canada.
Haaa...cara ni mcm biasa r..Gunakan Google trends dengan sebaik-baiknya.Kreativiti anda sangat penting.Jangan sesekali wat blog yang berkaitan dengan copyright issues.Cth:Lagu,Filem bla2....Cuba guna niche Health@Weight Loss.


3)Buat dalam 10-15 artikel berdasarkan niche anda.
Cari di SINI .
Tapikan untuk artikel ni apa yang aku prasan kalau korang wat sendiri artikel tu dan sememangnya nmpk unique,bkn stakat sng approved,SEO pun senang..Hurmmm...
Translate artikel yang korang dapat di Google Translate.Spin macam ni: English-Spain-German-France-Spain-English-German-English....Pastikan lps spin tu korang baca dulu artikel tu...Agak2 ada yg xkne korang edit sendiri r..

4)Apply Adsense selepas seminggu
Bukan pe sekurang2nya nampak la korang nya blog ni xspam..Elakkan blog anda di anggap spam.Artikel tu jangan post serentak 15 artikel sehari..Wat sehari 3 pun dh ok kot...Cuba apply adsense pada hari Isnin..Xdpt nk jelaskan kenapa tp dari forum2 luar yang aku join diorng galakkan apply pada hari Isnin..

Ok tu untuk apply guna Blogger.Ni lagi satu tips..Apply guna docstoc.com.

1)Daftar di Docstoc.com dengan email fresh

2)Upload dalam 10 ebook di Docstoc.com
Haaa....yang ni korang kena hati2..aku tau korang bukanla sumenye penulis ebook kan..xpa2...senang je..search kat tenet Free Ebook Download..mcm2 web yang bg ebook free..tp ht2..sape2 y xnak terperangkap dgn PPL atau affiliate korang kne check betul2 syarat2 download tu..nak lagi senang??donload je r ebook dari docstoc.com tu..Ramai orang wat camtu..cuma kalaula ebook writer tu nampak ebook2 berbayar diorng jd bahan download secara percuma..silap haribulan korang lak kena balik..so kena hati2...Kalau tak silap aku ada 1 web yang memang bagi ebook2 free ni..tanpa ada PPL atau affiliate..cari je r kat tenet..

3)Apply Adsense selepas umur acc Docstoc anda seminggu.
Sebab yang sama dengan cara apply guna adsense..

Ok..then tunggu la dalam 2-3hari..InsyaAllah anda akan tersenyum..Kalau masih tak dapat kena la usaha lagi..Jangan mengalah...

Hurmm...kenapa la aku tengok Iklan Nuffnang aku cantik2..hehehehhehe...Ok...Semoga berjaya..Doakan aku mimpi nyanyi lagu hindustan dengan Liyana Jasmay k...

Tuesday, February 2, 2010

Promote AFD di Twitter

Sebelum tido aku nak berjasa skit dengan korang pelawat2 BuangMasa.Aku nak bagitau tip promote AFD anda di Twitter.

Dah ada acc Twitter ke belum?Kena ada la kalau nak guna cara ni.Almaklumla cara free..So, kena la usaha skit.

Sebelum tu, pastikan anda telah pun DMR kn url AFD anda.Guna je servis free ni.Cloakedlink.com...Dah cloaked??Ok gunakan pulak servis tinyurl.com.

Dah buat kedua2 benda tu..??Ok..simpan Url anda elok2..nnt xpening kepala nak wat lagi.
Login ke acc Twitter anda..Postkan skit ayat yang menarik yang anda rasa berkait dengan url AFD anda.

Gunakan simbol #...Simbol tu mmbawa maksud channel..mungkin ada yang lebih pakar leh terangkan...

Contoh saya promote link saya : Best #loan,#Debt#Credit http://tinyurl.com/yeonyhy

Dan yang lagi best, dapatkan seramai yang boleh rakan2 twitter dari US, Canada, Uk, Australia..Rasanya tak perlu la saya terangkan kenapa traffics dari 4 negara ni sangat penting.
Ni pun ada caranya..Follow rakan2 anda..Ini kerana jika anda follow mereka, kebarangkalian anda dapat follower semula sgt tggi..Sebab pe Amir kata camtu??Sebab jika anda follow org, anda akan berada di list teratas orang yang anda follow tu..Faham ke??Mcm berterabur lak ayat aku ni..Arrhhhh...harap korang paham..hahahah...

Ok selamat mencuba...Harap2 anda tersenyum bila anda buka Acc Adsense anda..

Tips AFD : Pilih Keywords Yang Popular

Salam,

Post aku sebelum ni aku ada bagitau earning Adsense aku banyak nya datang dari feature Adsense for Domains(AFD).Aku jugak ada tinggalkan beberapa tip untuk melakukan promosi domain anda.

Ala kene guna domain ke..???!!!Mana aku ada duit nk beli domain??!!... Ni la soalan dari 2 3 org member2 yang nk mencuba AFD ni.DEYYYY!!!!!!pe guna domains free..Nak pening2 pikir beli domains wat pe.Aku ada bagitau kat mana leh dapatkan domain2 free ni pada post y lepas2..So rajin2 la selak post2 sebelum ni..Siap bagitau cara camner nak setup.Yang penting korang kena ada akaun Google Adsense.Kalau takda..hurmmm....x dapek den nak nolong..!!!

Ok bukan benda tu aku nak jelaskan. Post kali ini aku nak citekan serba sedikit cara2 pemilihan keyword yang akan di gunakan untuk setup nama domains anda.

1) Pilih niche yang popular.
-Macam mana nak tau?cuba korang gunakan Google trends untuk langkah 1 ni.Tak dapt nk di jelaskan la mcm mne nak tau niche tu popular ke x..aku pun men boooo!!! je...huhu.Ikutla kreativiti korang.

2) Cari niche yang kurang competitors tapi ramai advertisors.
-Untuk yang ni aku gunakan Google.uk itu pun lepas di tegur oleh sorang sifu AFD ni.Huhuh..Kalau x aku pun men booo je..FYI keyword paling mahal penah aku jumpa adalah Mesothelomia..Tapi keyword tu sangat2 kurang advertisors.Walaupun korang gnakan keyword tu utk nama domain korang, jangan terkejut kalau earning yang korang dapat ciput je..

3)Tumpukan pada loan@insurances.
-keyword yang datang dari dua niche ni mmg sangat2 popular.Dan CPCnya juga susah nak turun.Tepuk dada tnya iman.Jika anda guna keywords ni anda akan terbabit dengan iklan2 y dtgnya dr syarikat2 yang mengamalkan riba'.Pandai2la.

4)Double Check guna KeywordExtenal.
-Peratikan monthly seacrh, advertisors and competitors.Kalau leh pilih keywords yang HPK atas 30usd je.Sebab pada aku keywords ni nampak logik sket.Ikutla kreativiti anda.

Huhuu...bnda yang aku post ni tips ke..??ntahla..korang rasa bnda yang aku post ni berguna ke untuk korang?kalau berguna pe kata korang tinggalkn sket comments kat bwh ni.Xpun kot2la masa korang view ni kuar lak iklan Nuffnang.

Aku dan Dunia Adsense


Salam,

Semenjak join group GengBlogger.com ni aku rasa semakin seronok lak nak mengupdate blog.Semangat betul bila ada yang membaca blog aku ni walaupun sekadar blog buang masa.So, pada lain2 pelawat BuangMasa yang masih belum join GengBlogger.com p la join.Korang akan tahu pasal pe aku suka menulis.

Ok, berbalik pada tajuk asal.FYI aku mula join Adsense dalam bulan 4/2009. Masa tu aku belum percaya sangat program2 perniagaan internet ni.Mula2 aku anggap bnda ni tipu. Tapi lepas wat some research baru la aku sure yang Google Adsense ni bukan la tipu.

Ok pada yang belum faham apa itu adsense meh aku jelaskan serba sedikit mengikut pemahaman aku.Adsense adalah satu program Pay Per Click yang disediakan oleh Google kepada pemilik2 blog. Pada aku Google Adsense ni bukan la satu perniagaan internet.Ia merupakan duit yang dah ada di internet dan kita hanya perlu mendapatkannya dengan menggunakan cara2 atau teknik2 tertentu.Itu ikut pemahaman saya r.

Kali pertama saya memperoleh duit dari adsense adalah hujung bulan 9.Wah masa tu punya la aku hepi.Rasanya banyak betul yang aku dapat.Hahahah.Hasil utk bulan tu pun aku dapat lepas aku guna 1 lagi feature Adsense iaitu Adsense for Domains.Pada aku Adsense for Domains adalah satu cara buat duit paling mudah.Ya!!!sangat2 mudah.Bayangkanla, dari bulan 4..pastu bertungkus lumus wat SEO untuk naikkan rank blog.Hasilnya...huh..agak membosankan..Lagipun aku masih sedar yang aku ni masih newbie.Sangat2la newbie.

Tapi lepas je seorang kawan memperkenalkan feature Adsense for Domain, income saya mencanak2.Sehari 20usd pun senyum je.hahaha..

dan sehingga hari ini aku masih lagi merasa duit adsense.Cuma yang aku sedih..income bulan 1/2010 tak cecah 100usd.waaaahhhhh..miskin la aku bulan nih....huhuhu...

Ok, tu je kot aku nak merapu.Kalau ada yang terbaca post ni and nak tau lebih lanjut apa itu adsense for domains, p la selongkar blog aku ni.Aku merelakannya.

p/s:korang tau kan camne nak menaikkan income Nuffnang aku ni..heheheh

Monday, February 1, 2010

Macam Mana Nak Dapatkan Backlink Dengan Cepat

Pendek je post kali ini.Harap korang cuba praktik kan.
Semua tau kan petingnya SEO dalam proses meningkatkan ranking sesuatu blog/web.
Dan yang paling penting adalah dengan mengumpulkan backlink sebanyak yang boleh.

Say ada menggunakan servis ni untuk mendapatkan backlink:

Auto Baclink Generator

dan yang ni pulak untuk feed anda

Auto Backlink Feed Generator


Sunday, January 31, 2010

Adsense for Contains + Adsense for Domains

Aku rasa blog buang masa aku ni aku nak jadikan blog perkongsian idea aku pasal Adsense r.Minggu ni je dah dekat 5 post aku wat berkaitan adsense samada Adsense for Contains dan Adsense for Domains.Untuk projek seterusnya aku nak gabungkan je dua2 feature Adsense ni untuk tambahkan lagi earning aku kat Adsense. Nak harap Nuffnang macam makan tahun lak nak dapat cash out.Slow betol la.

Tak leh tido aku pikirkan camner la caranya nak cecahkan 100 usd untuk bulan Januari ni.Tiggal bape dollar je nak cecah ni.Sempat ke memandangkan kita dah pun masuk ke bulan baru.Rasanya semua sedia maklum yang earning Google Adsense hanya boleh di cashout pada bulan seterusnya. Kira balance carried foward la ni.Alahai..Nak kena tunggu March la camni untuk cash out.Tension tol la..

Hurm..Dalam post sebelum ni aku ada bagitau yang earning aku dalam Google Adsense banyak datang nya dari Adsense For Domains.Sebab aku rasa cara promote domain untuk Adsense for Domains ni tak la sesusah promote Adsense for contains.Gunakan la sebaiknya web social yang popular untuk promote domain anda.



Web yang best tuk Promote Adsense for Domains:
1)Youtube
2)Twitter
3)Facebook
4)Tagged

Pada aku nak promote dalam youtube paling senang la.Cari je mana2 gambar2 yang kelakar kat tenet.Pastu edit r sket gambar tu dengan letakkan watermark atas gambar.Create la 1 slideshow untuk gambar tu guna Movie Maker.Pastu promote kat youtube.Tapi pada aku trick ni best kalau domain korang pendek2.Kalau yang panjang2 korang guna trik yg aku bagitau dalam post sebelum ni.

So dipendekkan cerita rajin2 la selongkar blog aku ni,walaupun post tak sampai pun 20..huhuuhu...sebelum ni aku malas nak update blog.Tapi semenjak aku mengaktifkan diri dalam Adsense for Domains aku rsa seronok lak nak update blog ni. Sebab aku akan rasa puas hati kalau aku berkongsi sesuatu yang berfaedah dengan orang lain.

Seronok ke Blogging?


Haaa....jawab2..!!!!korang rasa sonok ke blogging?

Bukan nak kata pe r..Aku rasa hidupku tak sempurna hari tu kalau aku tak update dekat 20 free blog aku.20..??!!Banyak ke 20?Aku rasa masih tak banyak kalau dibandingkan dengan otai2 blogging yang mungkin ada beratus blog2 free.Dan yang pasti aku blogging atas sebab mencari sumber pendapatan tambahan.Tu blom kira dengan masalah ketagihan facebook aku.

Kalau korang selongkar blog aku ni mungkin ko akan mengenali pejadah bisnes tenet yang aku wat.
Hurm..pe yang aku nak tulis sebenarnya ni.Penat lak nak menaip.

Sebenarnya aku tengah sedih ni.FYI aku ni join Google Adsense.Dan aku pasti korang tau apa itu Google Adsense.huhu.Income bulan ni lagi 4usd nk cecah $100.Masalah nye sakarang ni tarikh aku post pun dah masuk bulan 2.Adeh la...Sah2 bulan ni pnya income aku xle cashout.Huhuuh..sedihnya...bulan lepas nye dah habis aku gunakan ke jalan yang berfaedah...hahaha..yola tu..weh...!!!!camner ni....????adeh2....poning pale den.....

Saturday, January 30, 2010

How Much Money Will I earn Through Adsense?

If you're looking at Google's AdSense program you're surely asking yourself how much you could make from such a program, and you probably think you can't make as much as you can from traditional advertising schemes.

Now i started using Google Adsense For Domain
This is 1 of my domain :autoinsurance-pricequotes.info

Google, of course, keeps a great deal of secrecy regarding how much AdWords advertisers pay per each click directed to their site and the same applies for how much AdSense banner holders make from their websites.

While there's nothing official, rumors circulate around the Internet concerning the amount of cash a website can earn by using AdSense. And many people (illegally) disclose how much they have been making with AdSense. There are stories of people raising over one thousand dollars per month using AdSense.

There are also stories of people exceeding $100,000.00 per month but it's a bit hard to believe such stories. The truth to the matter is that if you have a small website and you just want it to support itself, and don't wish to reach your pocket for its maintenance costs you can probably do this with AdSense.



AdSense is also very good for people who host a lot of pages. Even if the said pages don't generate a lot of traffic individually, every click counts and you can earn up with a lot of money by doing this. And that just goes to prove that sometimes quantity matters nearly as much as quality.

There's no telling how much money you're going to make by using Google's AdSense but you can sort of tell for yourself, before actually starting, by taking a few things into consideration.

First, is the amount of visits you get every day. While there's no way to estimate precisely on this, you can generally make a safe assumption that if you have a lot of clicks per day you'll be making good money.

Also, this depends on what exactly your site is about. If your site is about anything popular (music, sex, whatever) you're bound to get a lot of banner clicks. These have a coefficient associated with them, called the CTR (click through ratio).

Basically, what it translates to is that if a large proportion of your site's visitors click the ads you'll be making more money. And the best way to do this is to have some popular content in your site, ensuring the links direct users towards popular items as well.

Then of course, there's the position and number of ads on your website. While you don't want to overdo it, having many links will undoubtedly generate more income for you as a webmaster. Do not however believe, that if you just add a lot of ads in an important portion of your site, visitors could always just skip them (and be assured that many do just that).

There's something between an art and a science to positioning your ads. People generally look in certain places and never look in others, and knowing this a website author and/or webmaster can do a great deal of things to increase his earnings with AdSense.

All in all, the amount of money you make with AdSense depends on many factors. But if you have a site with interesting contents and/or many pages, and if you see a constantly large amount of traffic every day, you can bet you'll be making a lot of money with AdSense.

Even if you aren't in the above categories, AdSense is still worth using because there's very little hassle in setting it up, and many times it can help financially support the site, whilst being a nice bonus to get through the post at the end of the month.

Thursday, January 28, 2010

Mudahnya Dengan Adsense for Domain

Assalamualaikum.Jangan sekadar tertarik atau terkesima dengan tajuk post kali ini. Pastikan anda baca sampai habis dan yang penting anda BUAT !!!!

Okey. Saya tidak mahu anda merasakan yang anda sedang membuang masa disini.Sudah anda account adsense?Bosan dengan income dari adsense for contain yang cuma mencecah 1 usd sebulan?Nak rasa income sekurang2nya 1 usd sehari?

Jika semua persoalan di atas dijawab dengan jawapan YA, ini bermakna anda perlu mencuba satu lagi produk yang di sediakan oleh Google iaitu Adsense for Domain.Apa yang perlu anda lakukan adalah mendapatkan 1 domain percuma atau berbayar yang menggunakan High Paying Keyword sebagai nama domain dan melakukan sedikit setting pada domain anda supaya Google boleh menumpangkan iklan2 mereka di domain anda.Saya telah pun melakukan post berkaitan dengan cara setup adsense for domain dengan menggunakan domain percuma.

Jujur saya katakan Adsense for Domain adalah satu mesin duit mudah yang telah disediakan oleh Google dan income saya dari adsense adalah 80% datang dari Adsense for Domain. Seterusnya ikut basic tips yang saya lakukan dan menghasilkan income daripada Adsense for Domains (AFD).

1. Gunakan High Paying Keyword sebagai nama Domain.

Jika anda tidak mempunyai modal untuk mendapatkan domain berbayar,gunakan sahaja domain dari www.co.cc. Ianya percuma.Apa yang saya perasan domain berbayar income afd saya daripada domain berbayar lebih mendatangkan hasil daripada domain percuma.

cth : autoinsurance-pricequotes.info

2. Gunakan sebaiknya Social site sebagai medium promosi.

Untuk tujuan ini seeloknya anda membuat 1 lagi acc tidak kira la Myspace, friendster atau facebook untuk mempromosi AFD anda. Carilah rakan-rakan dari US, Canada atau Europe. Saya harap anda tahu kenapa saya sebutkan negara2 tersebut. Watermark url AFD anda di atas gambar anda atau postkan feed2 menarik berserta AFD anda.Ingat!!!Jangan livelink.

3. Gunakan teknik Double Meta Refresh (DMR)

Untuk pengetahuan anda domain AFD tidak boleh di promosi dengan menggunakan cara Livelink.Saya pasti anda tahu apa yang dimaksudkan livelink dan deadlink.Tetapi dengan teknik DMR ia dapat membantu anda melakukan cara promosi Livelink. Gunakan servis Cloakedlink.com dan bit.ly untuk melakukan DMR. Letakkan link DMR anda di signature forum atau postkan feed2 menarik yang disertakan DMR anda melalui profil Facebook, Friendster atau Myspace anda.Dan cara ini adalah cara yang kerap digunakan untuk mempromosi web/blog adsense for contains anda selain SEO.

4. Promosi melalui youtube.com

Cari mana2 video menarik di youtube. Download dan kemudian watermark video tersebut dengan AFD anda.Letakkan link DMR anda dibahagian descriptions. Ingat, link DMR bukan livelink AFD anda.

5. Aktif di forum

Teknik ini lebih berkesan dengan menggunakan kaedah 2 dan 3. Tapi tiada guna kalau anda sekadar menjadi ahli forum tanpa berkongsi sesuatu perkara2 bermanfaat di forum. Jangan lakukan Spamming. Saya harap anda tahu etika berforum.

Sebenarnya ada lagi cara2 yang berkesan untuk melakukan promosi untuk AFD. Dan yang paling popular sekarang adalah dengan menggunakan teknik2 Blackhat. Saya tidak dapat menjelaskannya.Balckhat adalah teknik yang melanggar Term of Service(TOS) Google.Ianya memberikan risiko acc anda akan di banned. Teknik ke 3 adalah teknik yang dianggap blackhat.

Ingat. Prinsip terbaik dalam hidup anda adalah pilihan anda.Tiada guna jika anda melakukan sesuatu perkara melampaui sesuatu yang anda arif. Tetapi adalah lebih tidak berguna jika anda langsung tak pernah mencuba atau sekurang-kurangnya mendapat pengalaman dari apa yang anda lakukan. Anda adalah manusia tidak berguna.

Wednesday, January 27, 2010

Sedikit Penerangan Tentang Adsense

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam 1 dunia kepada sume pembaca blog Buang Masa ni. Tujuan aku post kali ini adalah untuk menerangkan serba sedikit atau sekurang2nya dptla membantu korang menambahkan lagi pemahaman tentang Google Adsense mengikut pandangan aku.Aku cuba ringkaskn apa y ptut k..

Apa yg aku cuba jelaskn kali ni adalah tentang pemilihan niche, keyword,adsesne for contains dan adsense for domains. Kepada newbie (istilah yg digunakan merujuk kpd mereka yg bru trbabit dgn perniagaan internet) anda harus jelas dan faham dengan apa yg dimaksudkn dengan NICHE dan Keywords.Ini Perkara Penting !!!

Daripada pemahaman aku niche ni adalah topik tumpuan yg mne atau mungkin lebih mudah dijelaskn sbg tema kepada blog2 anda.Keyword adalah kata2 kunci yang terhasil daripada Niche yang anda pilih.Sbg contoh niche yang berkaitan dengan weight loss. Keyword2 yg mungkin terhasil drpd niche trsebut adalah weight loss supplement, weight loss tips and tricks dan lain2 lagi r.Pengguna2 internet di suluruh dunia mungkin tidak dapat menghafal url2 blog anda.Mereka akan mencari maklumat berdasarkan keywords. Atas sebab itulah pemilihan Niche dan keywords sgt2 penting dlm proses pembinaan blog.

Perkara diatas sgt2 penting dlm proses untuk membina blog. Perkara2 ni jgk lah yg sgt2 di titik beratkn oleh semua pemain2 adsense dlm dunia blogging ni. Gagal memilih niche atau keywords yg betul bleh mnyebabkn anda tewas awal dalam proses Search Engine Optimization (SEO).
Jika anda seorg pemain Adsense for Contains pemilihan keywords perlu diutamakan supaya iklan2 yg keluar dlm google text ads berkait dgn keyword anda.

Jika anda seorang pemain feature adsense for domains (afd) pemilihan keywords yang terdiri drpd High Paying keyword sbg nama domain (url) perlu lah di letakkan di tempat y pertama. Ini kerana iklan2 adsense yg kuar di domain anda adalah berdasarkn nama domain anda.Jika anda berjaya mendapatkan 1 keywords yg agak mahal CPC(cost per click) kebarangkalian anda untuk memperoleh income yang agak masyuk sgt2la tggi.

Harus di ingat. Income dr Adsense for Domains adlh trhasil drpd views yg kta dpt.Bukan click semata2. Afd dianggap sgt2 mudah berbanding afc kerana kita tak payah pun pikir untuk post artikel. Cuma kne pandai promote dan pilih keywords berdasarkn HPK dan Trends shj. Pada tahap ini anda kne gnakn kreativiti anda sebaik mungkin.Aku akui hampir 80% pendapatan yang aku dapat daripada Adsense adalah daripada AFD.

Url di bwh adalah salah 1 contoh Domain yang aku gunakan untuk Adsense for Domains. Domains yang aku dapatkan secara percuma.

homebasedbusinessleads.co.cc

Aku harap post kali ini dapat membantu korang sekurang2nya nmpk sedikit jelas apa yang di katakn proses membuat blog dan program google adsense. Mungkin ada sedikit kelemahan dlm post kali ini dan aku mintak korang yg mungkin lbh expert atau otai menegur apa yang kurang di ruangan comment.

Selamat BerADSENSE sume !!!!!

Monday, January 25, 2010

Mulakan Adsense Anda Dengan Feature Adsense for Domain (AFD)

Setup Adsense for Domain (AFD)
Google memberikan kemudahan lagi kepada para publisher untuk memaksimumkan pendapatannya melalui program google adsense dengan feature Adsense for domain(AFD). Adsense for domain ini hampir sama dengan domain parking. Bagi anda yang sudah berpengalaman dengan domain parking, tentu tidak akan mengalami masalah untuk setup adsense for domain. Berikut ini saya akan membuat sedikit Panduan Setup Adsense For Domain Dengan Domain Percuma iaitu www.co.cc.
Beberapa contoh adsense for domain yang telah dihasilkan dengan menggunakan domain percuma dari http://www.co.cc/:

Sila lihat contoh dibawah yang telah dibuat AFD(ADSENSE FOR DOMAIN)
1. http://lifeinsurancecomparisonquotes.co.cc
2. http://globallifeinsurancecompany.co.cc
3. http://meso-lawyer.co.cc

Berikut langkah-langkah membuat adsense for domain dengan domain co.cc :

1.Buat account di www.co.cc.

2.Setelah account dibuat dan login ke co.cc, klik “Getting A New Domain” dan periksa samada nama domain pilihan anda (klik “check availability”)

3.Bila nama domain pilihan anda dah ada, maka akan muncul paparan seperti berikut:

Perhatikan statement “One year registration fo $0″ yang bererti nama domain pilihan anda tersebut pada masa ini masih percuma. Kalau tidak $0 bererti anda perlulah membayar untuk nama domain pilihan anda tersebut. Cari lagi yang lain ulangi langkah #2.

4.Ikuti wizard selanjutnya sampai anda menemui paparan berikut, kemudian klik pada “setup”.

5.Pilih “Zone Records”

6.Pada menu drop down “Type” pilih “A” dan masukkan “216.239.32.21″ pada text box “Value” kemudian klik “set up” untuk save apa yang anda telah buat.

7.Ulangi langkah 6 untuk “value” “216.239.34.21″, “216.239.36.21″, “216.239.38.21″

8.Langkah selanjutnya memasukkan CNAME record.

Pada menu drop down “Type” pilih “CNAME” dan masukkan “pub-xxxxxxxxxxxxxx.afd.ghs. google.com” ( ganti xxxxxxxxxxx dengan nombor pub adsense anda) pada text box “Value :”, pada bagian “Host” letakkan“www” kemudian klik “set up” .
OK… sampai disini kita telah berjaya setup domain untuk adsense for domain kita.

Berikutnya kita perlu memberitahu kepada google bahwa kita telah menyiapkan domain untuk adsense.

1.Login ke account adsense anda dan klik “AdSense Setup”,

2.pilih “adsense for domains”|”

3.Add new domains”

4.kemudian masukkan nama domain yang sudah anda setup tadi pada coloumn yang tersedia (tanpa www.).

5.Pilih bahasa domain anda, kemudian klik tombol “Add domain(s)”.
Tunggu 1-2 jam google verified domain anda…..

6.Selesai sudah setup adsense for domain anda.

Langkah seterusnya anda perlu menarik traffic ke website adsense anda.Pelbagai kaedah yang anda boleh lakukan..antaranya:

1.Membuat promosi di website iklan percuma eg: search dalam yahoo atau google taipkan iklan percuma dalam ruangan search..Pasti banyak website iklan percuma yang anda boleh iklankan..

2.Membuat promosi melalui social marketing eg: myspace, tagged, facebook dan lain2..untuk myspace saya sarankan anda menggunakan friendblaster pro..ini adalah memudahkan kerja anda membuat promosi..

3.Membuat posting dalam forum..lebih banyak anda membuat posting adalah lebih bagus..tapi bukan posting kosong..pastikan anda telah membuat signature dibawah posting yang anda telah buat..Cuba perhatikan dalam forum WangCyber.Com/Forum.
Selamat mencuba, dan mudah-mudahan Panduan Membuat Adsense For Domain Percuma ini berguna untuk kita semua.

Kembali Menaip - High Paying Keywords 2010

Lama..Serius lama aku tak update blog buang masa ni.Dah nama pun Buang Masa, takda la nak selalu update.Aku banyak luangkan masa untuk website2 dan blog2 yang aku gunakan sebagai medium perniagaan internet aku.Alhamdulillah bulan lepas aku dapat payment yang boleh disebut sebagai BOLEH TAHAN BANYAK LA dari Google.Huhu.Aku Rasa ini la firts post aku untuk tahun 2010.Ok untuk post kali ini aku akan kongsikan Google High Paying Keyword untuk tahun ni.Sekurang2nya tidaklah anda rasakan yang anda sedang buang masa.Betul tak.Dan yang pasti setiap pemain Google Adsense sangat2 perlukan keyword ni.Keyword ni sgtla sesuai untuk Adsense for Content (AFC)dan Adsense for Domains (AFD).Banyak keyword2 ni yang aku gunakan untuk Afd.Ingat!! Harga setiap keyword sentiasa berubah.So anda kene la selalu sentiasa update.Double check setiap keyword guna Keyword External Tools.

Purchase Structured Settlements
Mesothelioma Lawyers San Diego
Secured Loan Calculator
Structured Settlement Investments
Endowment Selling
Mesothelioma Patients
Mesothelioma attorney san diego
Austin Texas dwi lawyers
New York Mesothelioma Lawyers
Phoenix dui lawyers
Secured Loans


conference call service providers
conference calling companies
conference call providers
conference calling services
low cost conference calls
conference calling service
corporate conference calling
toll free conference calling
conference call companies
conference call solutions
toll free conference calls
conference call america
telephone conference calling
conference call numbers
conference call service
conference call hosting
conference call line
at conference call
affordable conference calls
conference calling company
international conference calls
free conference call
conference call one
800 conference call
audio conference calling
conference calling
unlimited conference calls
toll free conference call
conference call operator

Aku cuba update lagi keyword2 ni.Gunakan keyword ini untuk wat artikel2 atau beli domain2 y best.Selamat berADSENSE.