Monday, June 29, 2009

cuba ujian ni...best wooo....

Test ini sudah dicuba dan kebenarannya sudah terbukti. Pilihan anda menunjukkan keperibadian anda.
Anggap diri anda saat ini sedang memasuki sebuah rumah kecil di tepi sungai di tengah hutan tebal. Setelah Anda buka pintunya dan masuk, didalamnya terdapat:
7 tempat tidur kecil di sebelah kanan di sebelah kiri, terdapat meja makan yang dikelilingi 7 kerusi kecil. Di tengah-tengah meja terdapat sebuah bekas dengan 6 macam buah. Buah-buahan tersebutterdiri daripada:
a. epal
b. pisang
c. jeruk
d. mangga
e. rambutan
f. papaya
Buah manakah yang akan anda pilih?
Pilihan anda akan menunjukkan sifat-sifat peribadi anda! Berfikirlah dengan berhati-hati.
(JGN TGK JAWAPAN DI BAWAH DULU... ... PILIH DULU BUAH APA... ... )))

Ini dia jawapannya...
a. jika anda pilih epal: bererti Anda adalah orang yang suka makan epal
b. jika anda pilih pisang: bererti Anda adalah orang yang suka makan pisang
c. jika anda pilih jeruk: bererti Anda adalah orang yang suka makan jeruk
d. jika anda pilih mangga: bererti Anda adalah orang yang suka makan mangga
e. jika anda pilih rambutan: bererti Anda adalah orang yang suka makan rambutan
f. Jika anda pilih papaya: bererti Anda adalah orang yang suka makan papaya
aderke... hehehehheh... ... hehehee... tipah tertipu .. hehehee..tak kan nak kena sorang pi le hantaq kat org lain... ..hehehehe"

Sunday, June 28, 2009

Sungai Gangga Slumdog Millionare ?

Mesti ramai dalam pembaca blog ni yg penah minat dgn filem Slumdog Millionare..
Saya tak tau la apa kaitan filenm tu dgn apa yg sy nk post kan kt sni...hehehe..
Tp bg sesiapa yang suka tonton filem India nama Sungai Gangga mungkin tak asing lagi..

Disini sy bukanlah nak menyakit kan hati sesiapa..hanya berkongsi dgn apa yang sya dapat...

Ini lah sebahagian daripada kehidupan di sungai Gangga.









Sungai ini biasa dijadikan tempat mencuci, mandi, dan lain2 aktiviti harian..
bagi penganut Hindu di India, ritual pembakaran mayat pun dilakukan disungai Gangga dan kemudian dihanyutkan di sungai yang di
anggap suci oleh mereka ini . .


















Tapi ternyata bukan itu sahaja . . . .
ada juga mayat yang tidak dibakar terlebih dahulu . .
Tapi dihanyutkan begitu saja . . .










Di sebabkan itulah melihat ma
yat terapung bukanla asing bg penduduk setempat









Banyak pula mayat yang terdampar di tepi sungai dan menjadi bangkai seperti ini . .





















Guyz, they are not a fake . . they are real . . and still happen in Gangga River . .

how could be . . ??

Just sharing